jegyzet

2019.03.14. 06:30

Kontra tök ulti

Novák Miklós

Ronaldo bemondta, helyesebben bemutatta a kontrát, s ami mindennél fontosabb, meg is fogta a tök ultit. Úgy, ahogy arra a legnagyobbak is csupán ünnepi alkalmakkor képesek: az utolsó körben a tök ásszal csípte nyakon a licitkor még rendkívül virgonc, sőt kihívóan viselkedő tök hetest.

Természetesen a Diego Simeone–Cristiano Ronaldo ütésváltásra gondolok a labdarúgó Bajnokok Ligája tegnapelőtti, Juventus–Atlético Madrid szereposztású nyolcaddöntőjében. Simeone kihívó viselkedése nagy port kavart a négy héttel ezelőtti első mérkőzés után. A madridiak magáról megfeledkezett vezetőedzője csapata második gólja után a lelátó felé fordulva nehezen félreérthető mozdulatokkal – már elnézést – a tökét markolászta. Utólag egész ügyesen kivágta magát szorult helyzetéből, azzal magyarázta a tettét, csak azt akarta megmutatni, milyen tökösen viselkedett ő és a csapata. Azért nehezen tudunk szabadulni a gondolattól, hogy mást is üzent, s erős sejtésünk van arról, hogy kinek és mit.

Ronaldo mindenesetre vette a lapot. S mint a jó zsugások, az ötszörös aranylabdás portugál klasszis türelmesen várt.

Lecsapott egyszer, kétszer, háromszor, de azután sem terítette ki a lapjait, amikor már szinte biztos lehetett a dolgában, megvárta az utolsó kört, s azután vágta ki a tök ászt, hogy a bíró lefújta a meccset.

A szokásos pózba merevedett, de ezúttal a karját nem a teste mellé feszítette le, hanem öblösen az ágyéka elé, kétszer is…

Simeone nem lelkendezett Ronaldo gesztusán, de azt elismerte, a támadóban benne van a győzni akarás tüze.

S ha ez a tűz most éppen a trénert is égette el, legalább a lélekjelenlétét nem veszítette el. S abban is biztosak lehetünk, hogy a hétvégi bajnokira újra összekapja a játékosait, jövőre újra ott lesz a csapatával a Bajnokok Ligájában, s az Atléticót soha senki nem veheti félvállról. Még az a csapat sem, amelyikben Cristiano Ronaldo játszik, legyen az akár a Real Madrid, akár a Juventus.

A hasonló jeleneteket és eseteket – pró és kontra – kirívó sportszerűtlenségként szokás megbélyegezni a mai sportban. Bizony nem szép dolog a férfiasságunkkal kérkedni. Simeonét meg is vágta az UEFA 6,3 millió forintra, s valószínűleg CR7-nek is ki kell majd perkálnia büntetésként cirka az egynapi bérét… Mégis amondó vagyok, az olyan egyéniségek nélkül, mint Diego Simeone és Cristiano Ronaldo, unalmasabb lenne a labdarúgás. Nem pusztán a futball mesterei ők, többek annál.

Tökös fickók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!