kosárlabda

2018.09.27. 20:56

Körmend: bajnoki nyitány Debrecenben

Az Egis Körmendnek nem lesz könnyű dolga a 2018/2019. évi NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság első fordulójában. A vasiak a jelentősen átalakult és megerősödött Debrecen csapatához látogatnak.

Tóth Judit

A csapatkapitány Ferencz Csaba szerint sem lesz könnyű a pénteki feladat Fotó: Szendi Péter

A piros-feketék csütörtökön kora délután indultak Debrecenbe, hogy kipihenten lépjenek pályára a bajnoki nyitányon. Két jelentősen átalakult együttes csap össze pénteken (18.00), a DEAC-ból nyolc játékos távozott, ugyanakkor hét érkezett. Egy fiatal kosarasuk, Tóth Bence a felnőtt csapathoz került, a Szolnoki Olajtól Polyák Lászlót igazolták, a Falcóból pedig Milos Boriszovot. Jahenns-Lay Manigat a kanadai légiósuk, aki korábban Litvániában játszott. Szerződtették a Paks korábbi külföldi játékosát Henry Dugatot, de újonca is lesz Berényi Sándor vezetőedzőnek Daniel Amigo személyében. Adam Ramstedt pedig Svédországból érkezett a cívisvárosba, ő a svéd nemzeti csapatban is szerepel.

Körmenden is megújult a keret, a klub öt új légióst igazolt és éppen a DEAC-ból jött az egyetlen új magyar játékos, Lajsz Gergely.

Antonis Constantinides vezetőedző szerint a mostani Debrecen sokkal erősebb és dinamikusabb, mint a tavalyi.

– Igyekezetünk felkészülni belőlük, nyilván ők is feltérképeztek minket különböző meccsfelvételek segítségével. Érdekes és nehéz mérkőzésre számítok, de ellenfelünkön lesz a nyomás, rajtuk van a győzelmi kényszer. Mi szeretnénk jól kezdeni és nyerni idegenben, mert az hatalmas lökés adhat a továbbiakra – mondta Constantinides.

Ferencz Csaba a piros-feketék kapitánya is úgy véli, hogy nem lesz könnyű a péntek esti feladat, hiszen a DEAC minden poszton erősített.

A csapatkapitány Ferencz Csaba szerint sem lesz könnyű a pénteki feladat Fotó: Szendi Péter

– Jó képességű külföldieket igazoltak a debreceniek, ők a fiatal magyar játékosokkal kiegészülve szerintem erős csapatot alkotnak. Boriszovot ismerjük, rá mindig figyelni kell, de úgy láttam, hogy a többiek is képzettek, nagyszerűen mozognak a pályán. A mi felkészülésünk is jól sikerült, így abszolút pozitívan kezdünk neki az új idénynek. Egy idegenbeli győzelem jól jönne, bízom benne, hogy vesszük az első akadályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában