Sport

2013.09.13. 19:36

Körmend: fölényes rajt

Körmend - A Paks és a Körmend volt a győztese a Mogyorósy Szilárd emlékére kilencedik alkalommal kiírt emléktorna első napjának.

Németh Zsolt

A nyitó meccsen az Atomerőmű könnyedén, 90-70-re verte a Güssinget.

BC Körmend–Fürstenfeld Panthers 81–62 (14-14, 26-16, 27-14, 14-18)

Körmend, 300 néző, vezette: Németh, Török Z., Gráczer.

Körmend: Moore 5/3, Fears 11, FARKAS 13/3, TÖRÖK 16/3, Ferencz 8/6. Csere: Fodor 8/3, Grebenár 2, Sömenek 4, Kusnyer 8/6, Sonyák 3, Kutasi 3, Kocsis. Edző: Hencsey Tamás.

A Fürstenfeld legjobb dobói: Rubin 19/3, Kohn 14/3, Bryant 10.

Rossz hírrel indult a körmendiek számára a torna, hiszen délután derült ki, hogy Zsarko Rakocsevics korábban sem hasfalhúzódással bajlódott, mint ahogy azt először mindenki gondolta. A nem szűnő panaszok miatt orvoshoz vitték a kosarast, akit azonnal a sürgősségi osztályra irányítottak és bent is tartottak, belgyógyászati problémák miatt. A mérkőzést a kilenc kosarassal érkezett vendégek kezdték jobban, a második negyed közepéig vezettek a pontatlanul célzó körmendiek ellen. Fodor pontjai, majd Ferencz triplái adtak lendületet a piros-feketéknek, a palánk alatt pedig Török hozta szokásos harcosságát. A szünetre így 10 pontos előnnyel mehettek Fodorék.

A harmadik negyed elején főként Moore, Fears és Török látványos összjátékával eldöntötte a találkozó sorsát a Körmend, az utolsó negyedre még egy kis kiengedés is belefért.

Hencsey Tamás: – Rosszul kezdtünk, rosszul dobtunk az elején, aztán gyors indításokból már megtaláltuk a ritmust, de a végére visszaestünk. Egyelőre még lassan játszunk, nem találjuk az átmenetet az indítások és felállt védelem elleni játék között. A 19 eladott labda is nagyon sok. Van mit javítani.

A szombati program: Fürstenfeld–Güssing 17.00, Körmend–Atomerőmű 19.00

További hírek itt: https://www.vaol.hu/kosarlabda" target="_blank"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!