Kosárlabda

2019.06.06. 20:59

Körmend–PVSK: eldőlhet a párharc

Az Egis Körmend–Pécsi VSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabda elődöntős sorozat már pénteken este (18.00) eldőlhet, mert a piros-feketék 2-0-ra vezetnek a párharcban (18.00).

Tóth Judit

A sérüléséből felépült Németh Ákos az elődöntős sorozatban ismét csatasorba állt

Fotó: Szendi Péter

Múlt szombaton kezdődött a férfi kosárlabda-bajnokság elődöntős sorozata, ami három nyert mérkőzésig tart. Az Egis Körmend hazai pályán nyert a PVSK ellen (88-75), de nagy áldozat árán. Mario Delas nagyot esett azon a mérkőzésen, és térdsérülés miatt kiesett a játékból. A keddi, pécsi találkozóra már a horvát center nélkül utaztak el a körmendiek. Lélekben azonban ott volt a vasiakkal Mario Delas, és hogy szerencsét hozzon, hetes mezét is elvitte a csapat Baranyába.

A pécsi meccsen nem kezdett jól a Körmend, nem volt nagy dobóformában, de a félidőre meg tudta fordítani a mérkőzést, és a végén nagyszerű csapatmunkával elhozta Pécsről a győzelmet (77-83). Csorvási Milán extra teljesítménnyel járult hozzá a pécsi diadalhoz, a center 26 ponttal és 30-as VAL-értékkel zárta a találkozót. A győzelemmel megtört a jég, a Körmend ebben a bajnokságban először tudta megverni idegenben a Pécset.

A sérüléséből felépült Németh Ákos az elődöntős sorozatban ismét csatasorba állt
Fotó: Szendi Péter

Ezzel 2-0-ra vezet Matthias Zollner együttese az elődöntőben, amit péntek este akár le is zárhat a piros-fekete alakulat. A pénteki találkozón a vasiaknál Delas hiányzik majd, de a pécsieknél is kérdéses Veljko Budimir játéka.

A Körmend indul nagyobb esélyekkel, hiszen hazai pályán még mindig veretlen a Rába-parti csapat. Ha Budimir vállalná a játékot, akkor lenne némi sansza a pécsi együttesnek, ha viszont nem tud pályára lépni, akkor nehéz helyzetben lesz Csirke Ferenc és csapata.

A piros-feketék mindenképpen a győzelem reményében lépnek pályára, el szeretnék kerülni a „túlórákat”, nem akarnak már újból Pécsre utazni. Ha most, szurkolóik támogatásával nyernek Ferenczék, akkor rápihenhetnének a jövő szombaton rajtoló döntőre – ahol nagy eséllyel két vasi csapat összecsapására lehet számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában