Sport

2011.03.07. 15:48

Körmendi ankét: pénzbüntetés Moore-nak, marasztalják Rujákot

A MJUS-Fortress Körmend szurkolói ankétján kiderült, a játékosok felé fennálló tartozások rendezése jól halad. Moore pénzbüntetést kapott, Rujákot pedig marasztalják

Vastag Nándor

Az ankéton először a pénzügyek kerültek szóba. A csapat tulajdonosa, Szabó-Forrai Zsolt korábban ígéretet tett, hogy a játékosok felé fennálló tavalyi tartozást három részletben, február, március és április végi utalással rendezi. Az ütemtervet tartják, az első részletet, és természetesen az aktuális fizetést átutalta. A kupakiesést nagy csalódásként élte meg a tulajdonos, de a csapat teljesítménye más meccseken is elmaradt az elvárttól. A vezető szerint fejben vannak a gondok, néhány játékosnak nem megfelelő a hozzáállása. Megbeszélést már tartottak erről, aki pályára lép, annak teljes erőbedobással kell hajtania.

Zsebe Ferenc ügyvezető annyit tett hozzá, hogy játékosok szerint az öltözői hangulat nagyon jó, így érthetetlen, ami a meccseken történt. Az egyik szurkoló Dies és Moore hozzáállását firtatta, és megjegyezte, mintha az edzőnek nem lenne tekintélye előttük. A tulajdonos elmondta, hogy már mindhárom légióssal elbeszélgettek. Moore öntörvényű, hol alárendeli magát a csapat érdekeinek, hol nem. Időkéréskor nem figyel, ráadásul edzésen sem jelent meg. Hiába mutatták meg neki banki bizonylattal, hogy elutalták a fizetését, mivel nem érkezett meg időben a számlájára, nem vette fel a szerelését. Moore ezek miatt 1000 dolláros büntetést kapott.

Az edzőtől, Sabáli Balázstól a tulajdonos azt várja, hogy hadvezér legyen. Ha szükséges, ne kérjen, hanem parancsoljon, de ebben még fejlődnie kell. Egy másik szurkoló Németh Istvánra panaszkodott. A vezetőnek is csalódás a teljesítménye, szerinte komoly műtéte után  talán pszichés okokból még mindig nem mer belemenni keményebb ütközésekbe.

Elhangzott még, hogy Szabó-Forrai Zsolt is szponzorkeresésbe fogott. Két komoly támogatót szeretne, mert idén dobogós helyezés, jövőre az aranyérem a cél. Patonay Imre neve nem került szóba, szerinte a SabáliHencsey Tamás kettősben van elég perspektíva a bajnoki címhez. Ruják Andrással megkezdődtek a tárgyalások, hosszútávú szerződést akarnak vele kötni, míg az utánpótlás az elmúlt három hónapban 750 ezer forintot kapott, és a tulajdonos a jövőben is támogatást folyósít nekik.

A mintegy 50 fő részvételével zajlott rendezvényt Zsebe Ferenc azzal zárta, májusban újabb ankét lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!