kosárlabda

2019.10.21. 20:48

Körmendi rajt a FIBA EK-ban

Az Egis Körmend kosárcsapata megkezdi a szereplést a FIBA Európa Kupában. Első ellenfele a dán Bakken Bears lesz, a találkozó szerdán este 18.30-kor kezdődik Risskovban, Aarhus nagyváros egyik kerületében.

Tóth Judit

A dánok honlapjukon kiemelt figyelmet szentelnek Keller Ákosnak Fotó: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Az Egis Körmend selejtező nélkül egyből a csoportkörbe jutott az idei FIBA Európa Kupa kiírásában. A vasi együttes a H csoportba került, ahol a lengyel Legia Warszawa, a finn Kataja Basket és a dán Bakken Bears együttese vár ellenfélként a piros-feketékre.

A nemzetközi kupasorozat első meccsét Dániában játssza Matthias Zollner csapata. A Bakken Bears elleni találkozóra már kedden hajnalban elutaztak a piros-feketék, a csapat Bécsből repült Koppenhágába. A dán fővárosból még egy 180 kilométeres buszos utazás is várt Ferencz Csabáékra, akik kedden a kora délutáni órákban érkeztek meg Aarhusba, amely az ország második legnagyobb városa közel 270 ezer lakosával.

A Bakken Bears – csakúgy mint a Körmend – négy győzelemmel áll saját bajnokságában, ezzel százszázalékos a mutatója. A dánok legponterősebb játékosa a 29 esztendős válogatott Darko Jukic, aki 17,3 pontot átlagolt a bajnoki fordulókban, emellett nem rossz a lepattanómutatója sem, átlagban hét. A dán csapat honlapján elismerően nyilatkozik a magyar kosárlabdáról, külön elemzi a Körmend játékosait, kiemelt figyelmet szentel Keller Ákosnak és Ferencz Csabának, valamint a vasi együttes eddigi eredménylistájának. A Bakken Bears–Körmend találkozót 1800 ember befogadására alkalmas sportcsarnokban rendezik Risskovban, ez Aarhus egyik városrésze. Matthias Zollner vezetőedző kedden este és szerda délelőtt tart edzést csapatának a mérkőzés helyszínén.

A dánok honlapjukon kiemelt figyelmet szentelnek Keller Ákosnak
Fotó: Szendi Péter

– Nehéz meccsre számítok, ellenfelünknél a dán játékosok mellett kitűnő légiósok vannak, amerikaiak és afrikaiak is. Nemzetközi tapasztalattal rendelkező, rutinos csapatról van szó, amely valamivel összeszokottabb, mint mi. Kérdés, hogy a rendkívül hosszú utazás mennyit vesz ki a fiúkból. Én nagyon örülök, hogy elkezdődik a FIBA-sorozat, szeretnénk ebben is a legjobban teljesíteni.

A FIBA Európa Kupa főtábláján 32 csapat szerepel. A nyolc négyes csoportból az 1–2. helyezettek jutnak tovább a második csoportkörbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában