Veretlen a Körmend

2018.11.24. 20:58

Körmendi siker a vasi rangadón

Nagy iramú és izgalmas meccsen őrizte meg hazai veretlenségét az Egis Körmend. A Körmend-Falco vasi szuperrangadót a piros-feketék nyerték négy ponttal.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC 92–88 (31–21, 18–23, 23–26, 20–18)

Körmend, 2000 néző, NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés 9. forduló

Vezette: Kapitány G., Tőzsér D., Farkas G.

KÖRMEND: McNEAIL 16/3, PRICE 23/6, Németh 4, Hammonds 13/9, DELAS 12

Csere: BRADFORD 12/6, Ferencz 8/6, Lajsz 4

Vezetőedző: Antonis Constantinides

FALCO: VÁRADI 19/15, NORFLEET 19/12, Curry 6/3, Tóth 12, Reddic 10

Csere: PUSTAHVAR 14/6, Bíró 8/6, Verrasztó

Edző: Milos Konakov

Az eredmény alakulása: 5. perc: 17-15. 7. perc: 23-15. 14. perc: 38-29. 17. perc 42-38. 22. perc: 53-50. 27. perc: 66-62. 33. perc: 76-72. 36. perc: 79-79.

Kipontozódott: -

Parázs hangulat fogadta a csapatokat, a vendégszektorból a Sárga, feketék!, az MTE táborból a Mindenki, körmendi! rigmus zúgott eszeveszett hangerővel. A hazaiaknál hiányzott Csorvási Milán, aki edzésen szenvedett arcsérülést, a szombathelyieknek meg Stefan Balmazovicsot kellett nélkülözniük. A Falco vezetőedzője, Gasper Okorn pedig eltiltás miatt nem lehetett a kispadon, helyettese Milos Konakov volt a vasi rangadón. Az Egis Körmendnél utolsó meccsét dirigálta Antonis Constantinides, a ciprusi szakember családi okok miatt hagyja el a Rába-parti együttest.

Váradi próbálkozott először a triplavonaltól, de dobása hosszúnak bizonyult. A piros-feketék légiósa, Hammonds viszont nem hibázott és megszerezte a meccs első hárompontosát. A vendégeknél Reddic volt az első pontszerző, de aztán megint jött Hammonds, és távoli dobása ismét célba ért. Norfleet másolta gyorsan honfitársát, de Hammonds továbbra sem hagyott alább, százszázalékos dobóteljesítménnyel hamar 13 pontig jutott. Nem tudtak elszakadni egymástól a felek, mert közben Váradi is beleállt a pontszerzésbe. A 7. percben öt pontos körmendi vezetésnél (20-15) a legjobbkor jött Ferencz triplája. Nagy küzdelem zajlott a pályán, Delas és Norfleet a földön küzdöttek a labdáért, de az etap záró részében inkább a Körmend volt magabiztosabb és főleg ponterősebb. A 8. percben Bradford triplájával kialakult az addigi legnagyobb különbség (28-18), ezt az előnyt az MTE a negyed végéig tartani tudta (31-21).

A második etap elején jelentősen megváltozott a játék képe, Pustahvar ziccere után Norfleet két triplát is szerzett. Szárnyakat kapott a Falco és másfél perc leforgása alatt helyzetbe hozta magát megint. A sárga-feketék nyolc pontja ellenében nem született hazai kosár. A csapatkapitány, Ferencz hibátlan triplája nagyon kellett a Körmendnek. Ezután Price és Bradford összjátéka hozott pontokat a piros-feketéknek. Kezdett újra jobban összpontosítani a házigazda, de Pustahvar gyors öt pontja hidegzuhany volt a Constantinides csapatnak. Megmutatta erejét a Falco, ezzel a ténnyel a negyed második részében jobbára csak Delas tudott valamit kezdeni. A körmendi center sokat tett azért, hogy tartani tudja előnyét a házigazda.

A második félidőben igencsak bekezdett a Falco, komoly elszántság látszott a vendégeken, amelyet pontokra is tudtak váltani. Előbb Pustahvar volt a húzóember, majd a 24. percben Norfleet hárompontosával zárkózott egy pontra a sárga-fekete együttes. Price is hidegvérrel bedobta a triplát, csakúgy, mint Váradi, aki a 25.percben megfordította az eredményt (60-62). McNeail javuló formájának köszönhetően azonban visszavette a vezetést a házigazda (66-62).

Bíró második triplájával és Norfleet középtávolijával szorongatta ellenfelét a Falco (68-67).

A záró negyed első kosara Lajszé volt, válasz Tóth Norberttől érkezett. Curry hárompontosával ismét egy pontra zárkózott a Falco, de McNeail keze sem remegett mega 33. percben (79-75). Komoly izgalmakat hozott a végjáték: a 38. percben hárompontos hazai vezetésnél (85-82) Tóth technikait kapott, ez döntőnek bizonyult. Price két hibátlan büntetője után Bradford triplája is finoman hullott a kosárba. A pörgős, kemény mérkőzés megérdemelt körmendi győzelemmel zárult, ezzel megőrizte hazai veretlenségét a Rába-parti együttes.

Antonis Constantinides: Örülök, hogy edzőként részese lehettem ennek a kiváló hangulatú mérkőzésnek. Tizenhét éves edzői pályafutásom egyik emlékezetes eseménye marad ez a rangadó. A Falco olyan volt, amilyenre előzetesen számítottunk és készültünk. Nagyon keményen tartotta magát. Érzelmileg nehéz volt ez a hét, de készültünk és megoldottuk ezt a számunkra igen fontos feladatot.

Milos Konakov: Tudtuk, hogy hova jövünk. Kemény mérkőzés volt, számítottunk erre. Az elején voltak figyelmetlenebb és bizonytalanabb perceink védekezésben, ezt a Körmend kihasználta. Többször visszajöttünk a meccsbe, ez sok energiánkat felemésztette, talán ezért volt magabiztosabb és pontosabb a végjátékban a Körmend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!