Sport

2015.04.07. 15:38

Kosárlabda Diákolimpia: Negyedik a Bolyai, hetedik a Műszaki

Miskolc - Az amatőr kosárlabda diákolimpia V–VI. korcsoportos országos döntőjében a Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium lánycsapata negyedik, Vas Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium fiúgárdája hetedik helyen zárt.

Horváth Erika

Tizenhat lány és 16 fiú együttes vehetett részt a miskolci országos döntőben; a vasiakat a megyei győztesek, a Bolyai lány- és a Műszaki fiúcsapata képviselhette – utóbbi hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást a Kereskedelmivel szemben.

A Bolyai lánycsapata. Hátsó sor: Kollerics Barnabás felkészítő, Menyhárt Viktória, Somkuthy Anna, Kunecz Noémi, Wojchiechowszky Patrícia, Katics Veronika, Németh Viktória, Weeber Anna. Elöl: Pintér Virág, Tóth Rebeka, Imre Enikő, Berényi Alexandra, Molnár Júlia. Fotó: Bolyai iskola

Négyes csoportjában a Bolyai magabiztosan, 30-17-re győzte le a tavalyi döntős ajkai Bródyt, majd 36-19-re a nyíregyházi Vásárhelyit is. Ezzel már biztos csoportgyőztesnek tudhatták magukat a szombathelyiek, és a másnap kora reggeli, a szekszárdi Garay elleni találkozón – amelyen mindenki játéklehetőséghez jutott – 32-25-re kikaptak. Fortuna nem fogta a kezét a Kollerics Barnabás által felkészített csapatnak, hiszen az elődöntőben a későbbi győztes, budapesti Szerb gimnáziummal került össze – amelytől nagyon, 42-22-re kikapott, ráadásul bokasérülés miatt elvesztette legmagasabb játékosát, Somkuthy Annát is. A bronzmérkőzésen vigasztalódhattak – volna – a bolyaisok. A keszthelyi Vajda elleni mérkőzés nagyszerűen indult, az első félidőben 12-4-re vezettek a vasiak. Utána viszont az elsősorban kézilabdában otthonos zalaiak – ütközésekkel, ütésekkel, lépéshibákkal operálva – visszajöttek a meccsbe, és kiharcolták a hosszabbítást, amelyben egy ponttal jobbnak bizonyultak (20-21).

– Nem volt túl jó előjel, hogy a két irányítónk közül egyik sem tudott velünk tartani. Imre Enikő ugrott be erre a posztra. Nagyon jól megállta a helyét, olyannyira, hogy a torna All Star-csapatába is beválasztották – értékelt Kollerics Barnabás, a Bolyai testnevelője. – Kicsit szomorúak voltunk, hogy egy ponttal, hajszállal maradtunk le a bronzéremről. Mivel akkor már három kulcsjátékosunk is hiányzott, a bravúrhoz szerencse is kellett volna.

A Műszaki szakképző fiúcsapata sorozatban hatodszor szerepelhetett az országos döntőben. A csoportmérkőzéseket két győzelemmel és egy vereséggel zárták a szombathelyiek: a váci Boronkayt 35-27-re, a békéscsabai Andrássyt 39-16-ra verték, a későbbi bronzérmes miskolci Földessel viszont csak az első félidőben sikerült együtt haladni (14-13), végül 30-17-re nyert a rivális. A csoport második helye egyben az 5–8. helyért való folytatást is jelentette. A jobb játékerőt képviselő szegedi Radnótitól 45-32-re kapott ki Szalai János csapata, a hetedik helyért rendezett helyosztón viszont 36-17-re sikerült a nagy rivális Szerb gimnáziumot legyőzni

– Az elvárást, a nyolc közé jutást teljesítette a dicséretes felkészülést maga mögött tudó csapat, a tudásának megfelelően szerepelt – összegzett Szalai János.

A Műszaki csapata: Fábián Pál, Tamás Dominik, Vadász Zoltán, Berta Dániel, Tolnai Gergely, Király Bálint, Rózsa Gergely, Magyar Dávid, Varga Gábor, Szalai Balázs, Manhertz Dániel, Poór Marcell. Felkészítők: Szalai János, Király Márió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!