Sport

2009.03.12. 03:28

Kosárlabda diákolimpia: nyolcadik az NLG

Hódmezővásárhely - A VI. korcsoportos fiú kosárlabda diákolimpia országos döntőjében nyolcadik lett az NLG csapata.

Vastag Nándor

Az országos döntő nyolc résztvevője két csoportban kezdett. A Nagy Lajos Gimnázium gárdája először a debreceni Irinyitől simán kikapott (36:71). A második mérkőzését is rosszul kezdték a kecskeméti Bányai ellen a szombathelyiek. A második félidőben már feljavultak, de fordítani nem tudtak (88:96). Az utolsó csoportmérkőzésen a szünetig fej fej mellett haladtak a másik kecskeméti csapattal, a Bolyaival, ám utána az ellenfél tempót váltott, és végül 25 ponttal nyert (52:77). A folytatásban a 7-8. helyért lépett pályára a vasi csapat, és szoros küzdelemben egy ponttal kikapott a szegedi Gábor Dénestől (77:78). Az NLG összességében helytállt, de ha különböző okok miatt nem nélkülözi három meghatározó játékosát, akkor előrébb is végezhetett volna.

A végeredmény: 1. Munkácsy, Kaposvár, 2. Eötvös, Tiszaújváros, 3. Irinyi, Debrecen, 4. Bolyai, Kecskemét, 5. Kölcsey, Zalaegerszeg, 6. Bányai, Kecskemét, 7. Gábor Dénes, Szeged, 8. NLG (Gáspár András, Antoni Bence, Simon Bence, Torma Kristóf, Kovács Balázs, Takács Imre, Forrai Dániel, Kiricsi Bálint, Kruták Zsolt, Kiss Tamás. Felkészítő: Váradiné Szarka Ildikó).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!