Sport

2015.12.03. 17:50

Kosárlabdázás testnevelőknek

Szombathely - Mintegy félszáz Vas megyei testnevelő vett részt az őket tömörítő egyesület kosárlabdázással kapcsolatos szakmai bemutató-sorozatán.

Horváth Erika

A Vas Megye és Szombathely Megyei Jogú Város Testnevelő Tanárainak Egyesülete ünnepi percekkel kezdte ez évi zárórendezvényét. Több éven át tartó kiemelkedő testnevelői munkáját emlékplakettel ismerték el Váradiné Szarka Ildikónak, Dancs Istvánnak, Bolfert Erikának és dr. Polgár Tibornak.

A testnevelő tanárok a Kosárlabdázás oktatása a testnevelés órákon című szakmai bemutató-sorozat harmadik, befejező állomásán vehettek részt - amelyet ezúttal is az edzőként is kiemelkedő eredményekkel büszkélkedő Váradiné Szarka Ildikó tartott.

A ki is tüntetett Váradiné Szarka Ildikó sportiskolás csapatával a gyakorlatban is megmutatta a testnevelőknek az oktatás menetét. Fotó: Szendi Péter

- A testnevelő tanárok egyesülete kért fel, hogy a megyében oly népszerű kosárlabdasportág oktatásához próbáljak szakmai segítséget adni - mondta a szakember. - Az 5-12. osztályos tantervek alapján az érettségi követelményekre is figyelve három egységben a gyakorlatban is bemutattuk az oktatás menetét Szombathelyi Kosárlabda Akadémia U14-es sportiskolai csapatával, az elhangzottakat aztán írásos összefoglaló formájában is megkapták. Az első két alkalommal az alaptechnikák és a labdás ügyességfejlesztés volt a téma, befejezésképpen pedig az alap taktikai feladatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!