Sport

2017.04.12. 18:55

Koszár Zsolt Vivicitta-sikere

A szentgotthárdi Koszár Zsolt nyert a 32. Telekom Vivicitta városvédő futás 10 kilométeres távján.

Horváth Erika

A 32. Vivicitta futáson a különböző távokon összesen 28 166 futó állt rajhoz. A 10 kilométeres távon két szentgotthárdi versenyző is szerencsét próbált - és nagyszerűen szerepelt. A Synergy Fitness Szentgotthárd SE versenyzőjének, Koszár Zsoltnak ez volt az idei első versenye. Rendkívül erős ellenfelei akadtak, hiszen az előző két olimpia négy magyar résztvevőjéből három is ott volt a mezőnyben.A rajtot követően ötfős élmezőny diktálta az iramot a riói olimpikon Józsa Gábor vezetésével, Zsolt a csoportban megbújva utazott . 3 km körül azonban az élre állt, fokozatosan szétrázta a mezőnyt, és 5 km-nél már csak Józsa tartotta vele a lépést. 7 km-nél egy újabb iramváltással a szentgotthárdi futó kisebb előnyre tett szert, amelyet a célig növelni is tudott, és magabiztosan, 30:34 perces idővel óriási győzelmet aratott. Remekelt Karsai Márton is, aki 33:26-os időeredményével az abszolút nyolcadik helyet szerezte meg.

Középen Koszár Zsolt, balról Józsa Gábor, jobbról Kovács Tamás
Fotó: Synergy Fittness Szentgotthárd

- Boldog vagyok, egy nagyszerű versenyt sikerült megnyernem kiváló futók előtt. Jólesett végig a futás. igazán csak 7 km-nél hittem el, hogy nyerhetek. Örülök, hogy egy újabb nagy sikert szereztem Vas megyének és városomnak - nyilatkozta a célban Koszár Zsolt.

Férfi, 10 km: 1. Koszár Zsolt (Synergy Fittness Szentgotthárd) 30:34, 2. Józsa Gábor (MAC) 30:53, 3. Kovács Tamás (VEDAC) 31:11, ... 8. Karsai Márton (Szentgotthárd) 33:26.

És egy másik szentgotthárdi futósiker: Somogyi Gábor a Pólus Futónap-Palota Kupán állt rajthoz Budapesten, ami egyben országos szenior mezeifutó-bajnokság is volt. Ahogy megszokhattuk, továbbra is kiváló formát mutatva, korosztályában magabiztosan nyerte meg a 6 km-es versenyt (21:06), ezzel ötödik szenior bajnoki címét szerezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!