Sport

2013.08.26. 15:55

Koszár Zsolt két győzelme

Koszár Zsolt folytatva jó sorozatát, előbb Ausztriában nyert meg egy kisebb utcai futóversenyt, majd Csehországban szerzett egy jóval nagyobb skalpot.

Horváth Erika

Az elmúlt hetek nagyszerű eredményei után, Koszár Zsolt (Synergy Fitness) folytatta sorozatát. Az ausztriai Pamában több mint 200 induló részvételével ötödik alkalommal megrendezett utcai futóversenyen rajt-cél győzelmet aratva, új pályacsúccsal nyerte meg a 11,1 km-es főfutamot.

Vnorovyban neves cseh futókat előzött meg a szenttgotthárdi Koszár Zsolt (középen). Balról Milan Kocourek, jobbról Jiri Homolac (Fotó: Synergy Fitness)

Másnap Csehországban állt rajthoz a szentgotthárdiak futója. A Vnorovyban 17. alkalommal rendezett utcai versenyen a 10 kilométeres főfutamban négy - kisebb lejtőkkel és emelkedőkkel, éles kanyarokkal tarkított - kört kellett teljesíteniük a résztvevőknek, akiknek a hőség is nehezítette a dolgát. A rajtnál felsorakoztak a legjobb cseh hosszútávfutók, köztük Milan Kocourek, aki hazáját képviselte az Európa-kupán, a 2013-as mezeifutó világbajnokságon és mezei Eb-ken is. Rögtön élre is állt, több ritmusváltással szétrázta a mezőnyt, az első kör végére hatan maradtak az élbolyban. A másodikra már csak hárman, Kocourek, Koszár Zsolt és Homolac (aki maratoni futásban az idei cseh ranglistavezető). A kör végéhez érkezve a szentgotthárdi futó váltott ritmust és nagy meglepetésre sikerült is leráznia vetélytársait. A harmadik körben Zsolt tovább növelte előnyét, az utolsóban az előny megtartására figyelt már csak, de így is meggyőző fölénnyel nyerte a versenyt 30 perc 29 másodperces eredménnyel.

Végeredmény, férfi: 1. Koszár Zsolt (Synergy Fitness) 30:29, 2. Milan Kocourek (cseh) 31:00, 3. Jiri Homolac (cseh) 31:02.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!