Sport

2013.01.10. 15:21

Koszár Zsolt újra készül

Szentgotthárd - Megemésztve a tavalyi év okozta csalódást már az új kihívásokra készül Koszár Zsolt, a Synergy Fitness Szentgotthárd SE hosszútávfutója.

Horváth Erika

Koszár Zsolt tavalyi esztendeje nem a várakozásának megfelelően sikerült.

- Pedig voltak rendkívül jó eredményeim is; például júniusban Bovecben egy elitversenyen legjobb európaiként lettem harmadik két kenyai mögött, szeptember elején bronzérmet szereztem a félmaratoni ob-n. A hónap közepén pedig szombaton egy erős, 10,6 km-es ausztriai versenyen nagy fölénnyel győztem, majd másnap Horvátországban nyertem félmaratonon - sorolta a 26 esztendős szentgotthárdi hosszútávfutó. - De az igazán jó eredmény nem jött ki. Igaz, egy ágyéksérülés év eleje óta hátráltatott, mégis nagy csalódás volt, amikor április 15-én a milánói maratonon, ahol az olimpiai kvalifikáció reményében  nagyon jó állapotban álltam rajthoz, a szakadó esőben és rendkívül hideg, szeles időben erősödtek a panaszaim, és 25 km-nél fel is kellett adnom a versenyt. Év vége felé tovább rosszabbodott a sérülésem, és egy hosszabb pihenő mellett döntöttünk edzőmmel, Koós Hutás Lászlóval.

 

Koszár Zsolt futás közben. Fotó:  Synergy Fitness SE

 

Zsolt januárban kezdte meg a felkészülést, továbbra is munka mellett  harmadik éve a III. Béla Szakképző Iskola tanára.

- Immár egészségesen barátommal, klubtársammal, Somogyi Gáborral végzem az edzések nagy részét, aki rutinjával a nehéz periódusokon is át tud segíteni. Továbbra is az utcai versenyeket célozzuk meg 5 km-től félmaratonig - utóbbi távon szeretnék javítani a 65:09 perces egyéni csúcsomon. Örülnék, ha jó eredményekkel hívhatnám fel magamra a figyelmet - talán néhány szponzorét is. Bár Vincze Csaba, az egyesület motorja is igyekszik mindent megtenni, hogy minél jobb körülmények között készülhessek, nagy szükség lenne rájuk. Nem tűztünk ki nagyobb célokat, egy stabil és sérülésmentes évet szeretnék sok versennyel; köztük olaszországi elitviadalokkal, ahol nagyon erős mezőnyben olimpikonokkal, Eb-érmesekkel küzdhetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!