Sport

2011.04.12. 14:48

Kőszegi balhé: három évre eltiltották a bírót leütő futballistát

Három év eltiltást ért az orrcsonttörés: ennyi időre meszelték el a Kőszeg-Mosonmagyaróvár U19-es mérkőzés játékvezetőjét megütő kőszegi futballistát, Gaál Szabolcsot.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Mint arról beszámoltunk, múlt szombaton a 70. percben 4:1-s vendégvezetésnél félbeszakadt a Kőszeg-Mosonmagyaróvár U19-es labdarúgó-mérkőzés, mert a hazaiak egyik focistája, az 1992-es születésű Gaál Szabolcs ököllel úgy arcon vágta a találkozó játékvezetőjét, Takács Ryan Lee-t, hogy eltörött az arccsontja. Dr. Kövesdi Zoltán elnök vezetésével kedd délután ült össze a Fegyelmi Bizottság, és a maximum adható büntetést, három éves eltiltást szabott ki a játékosra.

- Valamennyi érintett fél megjelent a tárgyaláson, itt volt a játékvezető és a vétkes játékos is - mondta dr. Kövesdi Zoltán. - Gaál Szabolcs elismerte, hogy hibázott, ugyanakkor azt mondta, hogy indulatból cselekedett, mert korábban egy szerinte ellene elkövetett szabálytalanságot nem fújt le a játékvezető. Súlyosbító körülménynek számított, hogy fiatal játékosról, fiatal játékvezetőről beszélünk, ráadásul sok néző volt az egyébként sima meccsen. Ráadásul Gaál az ütést megelőzően fél percen keresztül vitatkozott a bíróval, tehát nem indulatból cselekedett. A szabálykönyv szerint egytől-három évig terjedő eltiltással büntethető a játékos cselekedete, az előbbi körülményeket figyelembe véve a maximum, három esztendős büntetéssel sújtottuk a futballistát. Rendezési hiányosságok miatt a kőszegi klub két hazai meccsére köteles szövetségi ellenőrt fogadnia - az érintettek 15 napon belül fellebbezhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!