A Kecskemét érkezik

2018.12.13. 19:39

Kötelező a győzelem a Falco számára

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 10. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely pénteken 19 órakor a veszélyes ellenfélnek tűnő Kecskemétet fogadja.

Tóth Gábor

Bíró Olivér (jobbról) az Alba ellen bizonyítási lehetőséget kapott – élt vele

Fotó: Unger Tamás

A Falco legutóbb múlt csütörtökön lépett pályára, elmaradt bajnokit pótolt itthon az Alba ellen, végül nagy csatában nyerte meg a rangadót (72-70). A KTE ugyancsak meccselt a múlt héten, pénteken előrehozott bajnokit vívott a vendég Szolnokkal, ugyancsak nagy küzdelem kerekedett a találkozóból, végül az Olaj egyetlen ponttal jobbnak bizonyult (70-71). A Kecskemét hullámzóan teljesít az idén, idegenben nem tűnik túl acélosnak, de meglepően sok mérkőzése ért véget szoros hajrával – váltakozó sikerrel vívta meg ezeket az izgalmas meccseket. De ettől függetlenül közvetlen riválisa a szombathelyi alakulatnak, ugyanis öt győzelemmel, öt vereséggel áll, míg a sárga feketék öt győzelmet és négy vereséget számlálnak.

A közvélemény szerint a Falco számára most jönnek azok a meccsek, amelyeket mindenképpen be kell húznia ahhoz, hogy a szűk élmezőnyben zárja az esztendőt. Az év végi erőltetett menetben ugyanis a már említett Kecskemét, majd a Jászberény, a TF és a Szeged vár a vasiakra – a KTE elleni győzelem lendületet adhat a folytatásra.

Bíró Olivér (jobbról) az Alba ellen bizonyítási lehetőséget kapott – élt vele
Fotó: Unger Tamás

– Az Alba ellen fontos győzelmet arattunk, de azért maradéktalanul nem voltam elégedett a csapatom teljesítményével, a végén ugyanis kiengedtük a kezünkből az irányítást, és szoros lett a hajrá – fogalmazott Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – Kielemeztük az utolsó negyedben elkövetett hibáinkat, igyekeztünk tanulni a történésekből. De a győzelem jót tett a hangulatnak, jó az atmoszféra az öltözőben, az edzéseken – magam is optimistán, pozitívan várom a folytatást. A legfontosabb, hogy az elmúlt hetekben sérüléssel, betegséggel bajlódó játékosaink egyre jobb állapotban vannak.

Most egy kicsi szellősebb volt a bajnoki menetrend, jutott idő a regenerálódásra is. És volt elegendő időnk felkészülni a Kecskemét ellen. A KTE okosan, szervezetten, csapatként, ugyanakkor harciasan játszik, nehéz kizökkenteni a ritmusából és nehéz legyőzni. Keretét zömmel rutinos játékosok alkotják, a kulcsemberek rendre 30 perc körüli időket töltenek a pályán. Azon leszünk, hogy mi diktáljuk a tempót, a mi stílusunk érvényesüljön. Nehéz, fizikálisan kemény mérkőzésre számítok, de természetesen szeretnénk győzelemmel megörvendeztetni a szurkolótáborunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában