Győzelem a rangadón

2019.11.17. 21:33

Közvetlen riválist vert az SZKKA

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 10. fordulójában fontos meccset, alsóházi rangadót nyert a vendég Mosonmagyaróvár ellen az újonc Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia.

Tóth Gábor

Szkka-Mosonmagyarovar , 20191116, Répcelak, kézilabda bajnoki mérkőzés, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Két közvetlen rivális, két bentmaradásért küzdő együttes lépett pályára.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Mo­therson-Mosonmagyaróvár 32-26 (17-14). – Répcelak, 250 néző, NB I-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bíró, Kiss.

SZKKA: Tomasevic – Jovetic 5, Bandelier 11, Szendrei 2, Horilska 7/5, Horváth P. 3, Csire 1. Csere: Gadányi (kapus), Virág 2, Pődör R. 1, Varga N., Mayer M. Edző: Marosán György.

Mosonmagyaróvár: Her­czeg – Katona 6/3, Popa 1, Hajtai 2, Horváth B. 4, Hudák 2, Holesová 4. Csere: Dányi Ferenczi (kapusok), Tilinger 4, Gyimesi, Kellermann D. 1, De Souza, Bardi, Domokos, Szalai Zs. 1. Edző: Bognár Róbert.

Kiállítások: 2, ill. 10.

Hétméteresek: 5/5, ill. 3/3.

Hét mezőnyjátékossal, te­hát kapus nélküli támadásokkal kezdte a találkozót a szombathelyi csapat – és ehhez a taktikához az első félidő nagy részében tartotta is magát. Bandelier rögtön három találattal nyitott. Potyogtak a gólok: rendre meglépett az SZKKA (10. perc: 7-5), mindig zárkózott a vendég (18. perc: 9-9). A félidő hajrája a hazaia­ké volt. Tomasevic fontos védéseket mutatott, de több labdát is elcsent a házigazda, és jól sáfárkodott a helyzeteivel. Így a szünetben háromgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Fordulás után is sokat dolgozott hét mezőnyjátékossal a szombathelyi gárda.

 

Bandelier sok gólt dobott átlövésből, a beállók is jól dolgoztak – állandósult az SZKKA stabil előnye (47. perc: 27-22). A közvetlen hajrának így nyugodtan futhatott neki a házigazda (54. perc: 30-25), és már nem is engedte ki a kezéből a fontos győzelmet. Nagyot játszott, nagyot küzdött az SZKKA.

Marosán György: – Sok kritikát kaptam az elmúlt időszakban, de kockázat nélkül nincs siker. A mai mérkőzésen végig fegyelmezetten, a taktikát teljes mértékben végrehajtva játszottunk. Minden játékosom megtette a magáét, és ezzel mindenki hozzájárult a fontos győzelemhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában