Légiós

2019.07.03. 20:37

Krivacsevics a Falcóban

Újabb igazolást jelentett be a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely bajnokcsapata: egyéves kontraktust kötöttek a 22 éves Krivacsevics Márkóval.

Horváth Erika

Krivacsevics Márkó Amerikából érkezett haza

Fotó: MKOSZ

A Krivacsevics név nem ismeretlen a régi Falco-szurkolók számára. Krivacsevics Dragoljub volt a sárga-feketék első légiósa, 1990-ben Újvidékről érkezett az akkor még NB I/B-s csapathoz. Évekig meghatározó játékosa volt a szombathelyieknek; öt szezon után egy évre a ZTE-hez igazolt, aztán visszatért, és további három idényben erősítette a Falcót. Szerzett bajnoki és kupaezüstöt is a csapattal.

Apa és fia – a Krivacsevics család jelenleg Montenegróban nyaral. Balról a 90-esek évek Falco-kedvence, Dragoljub, jobbról a sárga-feketék új szerzeménye, Márkó

Aztán játszott még Nyíregyházán és Sopronban is, 44 évesen hagyott fel a játékkal. Azóta edzősködik – két fél szezonban a Körmendet is irányította –, jelenleg a Vasas Akadémia női kosárlabda-szakosztályának szakmai vezetője. A népszerű „Krivi” három gyermekéből kettő a kosárlabdát választotta. Tijana magyar válogatott lett, legutóbb Törökországban légióskodott.

 

Krivacsevics Márkó Amerikából érkezett haza
Fotó: MKOSZ

A legkisebb, a fiú, Márkó a Vasasnál nevelkedett, volt U18-as és U20-as válogatott is. 2015-től tanult és kosarazott az Egyesült Államokban, két szezont a floridai Miami Dade College csapatában, majd az első számú egyetemi bajnokságban (NCAA) szereplő pittsburghi Duquesne együtteséhez került. A legutóbbi szezont is Pennsylvaniában, az Indiana Egyetem (NCAA2) csapatánál töltötte. 33 bajnokin 5,8 pontot, 2,8 lepattanót átlagolt.

 

A 22 esztendős, 206 cm magas, 4-5-ös poszton bevethető Krivacsevics Márkó Magyarországon, édesapja egykori klubjában folytatja a pályafutását. Szerdán egyéves szerződést kötött a Falcóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában