Sport

2016.10.09. 06:10

Kupagyőztes Répcelak - Szenzációs vasi befejezés az európai tornán

Straubing – A Répcelaki SE férfi tekecsapata fantasztikusan játszva legyőzte a szlovén Maribort, így története során először megnyerte az NBC Kupát.

Vastag Nándor

Elképesztő napokat tudhat maga mögött a vasi tekecsapat. A harmadik számú európai torna 26 gárdát felvonultató selejtezőjéből 3707 fás összteljesítménnyel először nem jutott tovább. Később azonban a német SKC Staffelsteint a megengedettnél több légiós szerepeltetése miatt kizárták, így mégis a legjobb négy közé került. A répcelakiak az elődöntőben aztán egy másik német csapat, a KC Schwabsberg ellen remek játékkal magabiztosan (7:1), és új csapatcsúcsot elérve nyertek (3917 fa). A fináléban az a szlovén Maribor volt ez ellenfél, melyet tavaly a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében kettős győzelemmel búcsúztattak.

KK Konstruktor Maribor– Répcelaki SE 1:7 (3767-3977). – Straubing, férfi teke NBC Kupa, döntő.

Maribor: Jurancic 621, Sajko 623, Ribic 577, Pinteric 618, Blaz 676, Narat 652.

Répcelak: Kakuk 720, ifj. Brancsek 626, Móricz 677, Molnár 617, Zapletán 693, Ritter 644. Edző: Kiss Zsolt.

 

A répcelaki csapat először nyerte meg az NBC Kupát  Fotó: Gallen Ervin

A Németországban zajló torna utolsó mérkőzésén sem lassítottak a vasiak. Az első sorban Kakuk Levente kiemelkedő teljesítménnyel, 720 fát elérve bizonyult jobbnak ellenfelénél, ifj. Brancsek János jól hajrázva szerezte meg a csapatpontot, Móricz Zoltán pedig egyéni rekorddal múlta felül riválisát. A Répcelak ezzel gyakorlatilag elbukhatatlan, 3:0-s és 202 fás előnyre tett szert. A szlovénok nem is tudtak talpra állni, erejükből csak szépítésre futotta. A második sorban Molnár Pál több szettpontnak köszönhetően győzte le vetélytársát, Zapletán Zsombor végig magabiztosan teljesítve jutott el 693 fáig. Ritter Tamás ugyan szoros csatában vereséget szenvedett, de ez már nem számított. A vasi együttes szenzációsan játszva, új csapatcsúccsal megnyerte a döntőt, és története során először hódította el az NBC Kupát. Egyúttal indulási jogot szerzett a Bajnokok Ligájába, ahol a lengyel bajnok KS Polonia 1912 Lesznoval találkozik. A harmadik a KC Schwabsberg lett, miután 6:2-re (3806-3688) nyert az osztrák Union Orth ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!