Sport

2011.04.20. 15:42

Labdarúgó Magyar Kupa: szombathelyi diadal a döntőben - Viktória-MTK 1:0

A női labdarúgó Magyar Kupa döntőjében a Viktória FC egy góllal legyőzte a címvédő MTK-t, így már harmadszor hódította el a trófeát.

Vastag Nándor

Viktória FC Szombathely-MTK Hungária FC 1-0 (0-0).  Kaposvár, 100 néző, női labdarúgó Magyar Kupa döntő, vezette: Urbán.

Viktória:
PAPP E. - Tischler (Nagy D., 46.), Tóth E., Tálosi, MARSAI - Szarvas, TÓTH A., RÁCZ - Pas, Megyeri (Tóth K., 89.), Sipos (Pulai, 76.). Edző: Markó Edina.
MTK: Rothmeisel - Demeter, Vesszős, Gál, Pinczi - Papp D. (Nagy A., 76.), SMUCZER, Tell (Palkovics, 68.), Godvár (Nagy L., 55.) - Szabó Zs., MÉRY. Edző: Turtóczki Sándor.
Gólszerző: Rácz a 79. percben.
Sárga lap: Vesszős az 55. percben

A mérkőzést a Viktória kezdte aktívabban, a 9. percben helyzetet is kialakított. Tálosi 40 méteres szabadrúgása után a 11-es pontról Megyeri fejelte tovább a labdát, amit Rothmeisel a jobb felső sarok elől a kapufát is érintve ütött szögletre. Az MTK öt perccel később válaszolt. Méry 22 méteres szabadrúgása után a labdát Papp a felső lécre ütötte, majd a felbátorodó fővárosiak nem sokkal később jó lehetőséget alakítottak ki. Szabó indította a bal-összekötő helyén kilépő Godvárt, aki 10 méterről laposan kapura lőtt, ám Papp szépen védett. A folytatásban inkább a címvédő pesti csapat térfelén pattogott a labda, a védőit letámadással zavarba lehetett hozni, de komoly gólhelyzet már egyik oldalon sem alakult ki. Feltűnő volt, hogy az első félidőben lámpalázasan játszottak a csapatok, ami főleg sok rontott passzban nyilvánult meg.

A szünet után nem csökkent a hibák száma, de legalább megélénkült a meccs. A 60. percben Papp Dóra ziccerben tört kapura, de hosszan szöktette magát, így Papp Eszter kivetődve felszedte a labdát. A 72.-ben Marsai bal oldali beadását az ötösről térdelte fölé Sipos, majd megszületett a győztes gól. A 79. percben Marsai bal oldali szögletét Rácz 10 méterről fejelte a kapu közepébe (1-0).

A Viktória nagyon elszántan játszott, így rászolgált, hogy 2008 és 2009 után újra kupagyőztes legyen. Mivel harmadszor nyert, így végleg megszerezte a trófeát.

Markó Edina:  - Tipikusan egygólos mérkőzés volt, egy jó csapatot győztünk le. A lányok maximálisan betartották, amit kértem, gratulálok nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!