Sport

2009.08.30. 14:52

Labdarúgó NB III.: celli, körmendi, sárvári , répcelaki vereség

Körkép - A labdarúgó NB III. Bakony-csoportjának hétvégi fordulójában a vasi együttesek közül csak a Haladás II. együttese győzött.

Pum András

NB III., Bakony-csoport, 3. forduló

Badacsonytomaj-Sárvár 1:0 (1:0). - Badacsonytomaj, 100 néző, vezette:
  Hofbauer.
Badacsonytomaj:  SIMON - Bognár, Szabó, Molnár Zs., Kiss G. - Kiss J. (Kiss M.), Oravecz (Budai), FONNYADT(Tóbiás), PANDUR - Szőcze, HUJBER. Edző: Damina László.
Sárvár FC:  Szakos - Szigeti, HORVÁTH L., Varga J., BALASSA - Szabó I., Keveházi, Vadász, MÁTÉ, Vajda (Gosztolya) - Szalai (Borsi). Edző: Németh József.

Az első félidő kiegyenlített erők küzdelmét hozta, változatos, jó iramú 45 percet láthattak a néző. A második játékészben a vasi csapat magához ragadta a kezdeményezést, okos, érett játékot produkált, de számtalan lehetőségée elhibázta. Egy buta egyéni hibából mégis pont nélkül kellett távoznia. - Gólszerző: Kiss M. a 83. percben. - Ifi: Sárvár-Badacsonytomaj 2:1.
Németh József: - A csapat maximálisan betartotta a taktikai utasításokat, egy jó képességű Badacsonytomajjal szemben nem érdemeltünk vereséget.

Celldömölk-Soproni VSE 1:2 (0:1). - Celldömölk, 300 néző, vezette:  Schnellbach.
Celldömölk: Tóth J. - Kovács K., BORSOS, Györkös Sebestyén - Baranyai (GAÁL), Szilágyi, Győrvári, KOCSIS - ifj. Csákvári, Németh J. Edző: Csákvári Zsolt.
Soproni VSE:  KISS Sz. - Jablonkai, BAGÓ, Wéninger, Horváth T. - Böcskör Gy. (Török), Lazics, Németh N. (Deák), Böcskör Zs. (Dallos) - Németh D., VARGA Z. Edző: Végh Tibor.

A kezdeti tapogatózó játék után a vendégek egy szerencsés, megpattanó labdából szereztek vezetést. A hazaiak átvették a játék irányítását, de csak helyzetekig jutottak. A második félidőben a Celldömölk fölénybe került, aminek a 71. percben meg is lett az eredménye: egy gyönyörű támadás végén Győrvári egyenlített. Levegőben lógott a celliek második találata, ám egy egyéni hibát a soproniak kihasználvfa és némi szerencsével elvitték a három pontot. A döntetlen igazságosabb lett volna. A lefújást követően a soproni Horváth Tamás belerúgott és leköpte a hazaiak játékosát, Kocsis Tamást, az ezt követő dulakodás következtében a soproni játékost valamint a hazaiak labdarúgóját, Sebestyén Rolandot kiállította a bíró. - Gólszerzők: Győrvári a 71., illetve Varga Z. a 14., és a 84. percben. - Kiállítva: Horváth T és Sebestyén a lefújás után, dulakodásért.
Csákvári Zsolt: - Jó iramú mérkőzésen a döntetlen igazságosabb lett volna.

Körmend FC-Boldizsár Trans-Mosonmagyaróvári TE 1904 2:3 (1:2). - Körmend, 200 néző, vezette: Kocsis R.
Körmend: MARTON - Nagy I. K., Csenterics, Bozóki (Guzmics), Németh Z. - Szolyák (Sárközi), Kovács, Niksz, VARGA G.  - NAGY II. K., Németh B. (Seres). Edző: Molnár Károly.
Mosonmagyaróvár: Antal - TÓTH G., Tóth N., Horváth (Tóth Z.), SCHMATOVICH - Török, Lakatos, Kertész, Kovács Á (KOVÁCS  M.) - Gardó, Frick ( Németh B.). Edző: Hannich Péter.

A hazai csapat javuló játékot nyújtott, de a rutinos vendégek így is elvitték a három bajnoki pontot. - Gólszerzők: Németh B. a 17., Varga a 86., illetve Horváth M. az 5., Török a 43., Kertész a 73. percben. - Ifi: Motim-Körmend 2:0
Molnár Károly: - Küzdöttünk-küzdöttünk de sajnos a jelen szituációban ez a "való világ". 

Répcelak-Szombathelyi Haladás II. 0:1 (0:0). - Répcelak, 300 néző, vezette: Szepesi.
Répcelak: Heinrich - KISS Z., Varga G., Bellovics, Szandi - Varga T., Baranyai (Bödecs), Csordás, BUJTÁS - Takács Sz., Takács P. (Széles). Edző: Tóth Zsolt.
Haladás II.: Gőcze - Bezdi (Szalai Á.), Nagy B., JAGODICS, TAR - Szakály (Udvardi), Kovács I., ISZLAI - Horváth D., Szalai R., Gyurján (Maikel). Edző: Máté Csaba.

Nagy iramú meccsen a Haladás irányította a játékot, a Répcelak kontrákkal próbálkozott. A kevesebbet hibázó csapaté lett a három pontot.  - Gólszerző: Iszlai (11-esből), az 58. percben.
Tóth Zsolt: - Nem tudtuk megvalósítani elképzeléseinket. 
Máté Csaba: - Végig a mi akaratunk érvényesült, több helyzetet is kidolgoztunk. Kapu előtti higgadtabb játékkal nagyobb arányban is nyerhettünk volna.

Lipót-Bük 4:1 (1:1). - Lipót, 300 néző, vezette: Wenczel.
Lipót: Deli - Török, Fajkusz, Töltősi, Geri - Visy, Dombi, Lappincs, Gollovitzer (Burkus)  - Krén, Gál. Edző: Gunyhó Ferenc.
Bük: Pikács - Németh V., Máté, STEF, Mester (Guttmann) - Kander (Topor), Balikó, Rus, Molnár T. (Feigl) - Farkas, SZABÓ. Edző: Szabó Bálint.

Az első félidőben teljesen egyenrangú ellenfele volt a Bük a Lipótnak. Szünet után viszont kiütközött a vasi együttesrutintalansága. - Gólszerzők: Töltősi a 9., Geri a 42., és a 83., Fajkusz a 84., illetve Farkas G. a 41. percben. - Ifi: Bük-Lipót 0:7.
Szabó Bálint: - Az első félidőben jól tartottuk magunkat, a másodikban sajnos egyéni hibákból kaptuk a gólokat, és a meccs végére pedig már szétestünk.

További eredmények:
Lombard-Pápa II.-Csesztreg 3:2, Veszprém-Csorna 3:0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!