Szombat­helyi Vívóakadémia Sportegyesület

2019.10.17. 20:52

Lajcsik Róza ezüstérmes – A szombathelyi tőrözőnek két tus hiányzott az aranyhoz

Lajcsik Róza, a Szombat­helyi Vívóakadémia Sportegyesület versenyzője szépen csillogó ezüstérmet szerzett a Fülöp Mihály Csomorkány Kupa gyermek lány tőr versenyszámában.

SZV

A döntős Lajcsik Róza mesterével, Igaly Jánossal

Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

A Csomorkány Kupán a szombathelyi színeket három lány és egy fiú képviselte. Közülük Lajcsik Róza teljesített a legjobban, aki a gyermek lány korosztály 50 fős mezőnyében jutott döntőbe. Róza az odáig vezető úton hibátlanul vette az akadályokat, az első két csoportfordulóban nyolc győzelem mellett egyetlen vereséget sem szenvedett. Igaly János tanítványa így második helyen, kiemeltként jutott be a legjobb 32-be.

A döntős Lajcsik Róza mesterével, Igaly Jánossal
Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

Ezután egy sima asszóban 15-5-re legyőzte Habuczki Vandát (ZVE), majd ennél is könnyedebb, 15-1-es győzelem következett Tarpai Panna (UTE) ellen, amivel már a legjobb nyolcban tudhatta magát. A folytatásban Rózsás Júlia (MTK) ellen 15-9-re, Bartus Claudia (Halásztelki BSE) ellen pedig egy kiélezett asszóban 15-14-re nyert, és ezzel beverekedte magát a fináléba. Ott Kollár Anna (Törekvés) szoros csatában, 15-13-ra legyőzte az egész nap nagyszerűen vívó Lajcsikot, aki így kiváló teljesítményével a dobogó második fokára állhatott fel. A szezon október 19-én folytatódik az utánpótláskorú tőrözők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában