Kosárlabda

2018.08.05. 20:32

Légióst cserélt az EGIS Körmend

A korábban leigazolt Justin Baker mégsem lesz az Egis Körmend játékosa, helyette Leyton Hammonds erősíti a pirosfeketéket a következő szezonban

TJ

A játékoscserére azért került sor, mert Justin Baker jelenleg is játszik Ausztráliában, és arról tájékoztatta a körmendi klubvezetést, hogy csapata szereplése miatt várhatóan nem tud ideérni a felkészülés kezdetére, augusztus 20-ára.

Az Egis Körmend szakmai stábja rövid egyeztetés után úgy döntött, hogy nem vár a játékosra, ezért Justin Baker szerződését közös megegyezéssel felbontotta. A kosaras helyére gyorsan sikerült másik játékost találni a szintén amerikai Leyton Hammonds személyében. A 203 centiméter magas, 98 kilogramm súlyú kosaras az Oklahoma State Egyetemen végzett 2017-ben. Ezt követően Finnországban, a BC Nokia csapatában töltötte első profi szezonját. Itt a ketteseket 47,8, a triplákat 32,7 százalékkal dobta, meccsenként 13,6 pontot tett a közösbe. A büntetőátlaga 80 százalékos volt. Lepattanózásban 6,7-es mutatóval zárt mérkőzésenként.

Leyton Hammonds szeptemberben tölti be 24. életévét. Antonis Constantinides vezetőedző szerint Hammonds más típusú játékos, mint Justin Baker, négyes poszton teljesen mást tud nyújtani. – Nagyon atletikus kosaras, akivel jól jártunk, ha már így alakult. Szerencsések vagyunk, mert úgy érzem, hogy Leyton Hammonds többet segíthet nekünk, mint Justin Baker. Vele gyorsabb, pörgősebb lehet a játékunk – mondta a körmendi tréner. Jelen állás szerint öt légiósa van a Körmendnek. Hammondon kívül még három amerikai – Desonta Bradford (1-2), TJ Price (2-3) és Kenyon McNeail (1) –, valamint a dán válogatott center Jonas Zohore Bergstadt (5).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában