Sport

2013.11.17. 11:55

Lépjünk trambulinra

JumpingFit egy új mozgásforma, amelyet a 8. FittArena rendezvényén mutattak be nemrég Budapesten. Szombathelyen három ifjú hölgy diktálja a ritmust.

Simon Erzsébet

Halmai Dóra, Jandrasits Andrea és Katona Lilla az egyedileg formatervezett trambulinon: a 8. budapesti FittArena rendezvényén a szombathelyi lányok is diktálták a ritmust. A legújabb és a leghatákonyabbnak kikiáltott fitness aktivitások közé tartozó JumpingFit mozgásforma képviselői, trénerei az ifjú hölgyek.

Már nem csak a kisgyerekek kedvelt szórakozása a trambulinon való ugrálás: minden korosztály számára kínál mozgási lehetőséget. A 120 centiméter átmérőjű, nyolcszögletű, egyedi összetételű, könnyített acélból gyártott trambulinok felülete egy speciálisan kifejlesztett rugalmas anyag, amely koordinálja a test gyorsulását és lassulását. A lényegesen nagyobb ugrófelületnek köszönhetően a JumpingFit trambulin szélesebb körű és variációs lehetőségű gyakorlatok kivitelezését teszi lehetővé.

Az ugrófelület rögzítése a fémszerkezetre egy különleges gumikötéllel történik. A kötél a rugós rögzítéssel szemben számtalan előnnyel rendelkezik, például jobban átveszi és átadja a mozgási energiát. A felugrást követően a trambulinra való visszaérkezéskor a gumikötélnek köszönhetően a belső szervek rázkódása nagymértékben csökken, ezáltal kíméli a szerveket rögzítő belső szalagokat. Szintén e gumikötélnek köszönhetően hatékonyabban kíméli az ízületeket. Egészségügyi, orvosi felhasználása széleskörű, mivel fontos szerepe van a rehabilitációban is. A trambulinra erősített támaszték szolgál a gyakorlatok szélesebb skálájának kivitelezéséhez a közönséges trambulinokhoz képest.

A program tartalmaz nyújtó-, cardio és egyben zsírégető, erősítő-, lazító elemeket. Számos előnye is van a trambulinon ugrálásnak: fokozza a sejtek oxigénellátását, lassítja az öregedési folyamatokat, növeli a tüdő vitálkapacitását, fejleszti a motorikus idegrendszert , a koordinációt és a stabilitást, jótékonyan befolyásolja a nyak- és hátfájás kellemetlen tüneteit, kíméli a hátgerincet és az ízületi rendszert.

Vidám csoportos mozgásforma a trambulinon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!