Sport

2017.09.01. 18:15

Lettország után jöhet Portugália

BUDAPEST Lettország elleni magabiztos győzelemmel folytatta a világbajnoki selejtezősorozatot a magyar labdarúgó-válogatott. Vasárnap Portugália lesz az ellenfél (20.45, M4 Sport).

Tóth Gábor

Magyarország-Lettország 3-1 (2-1). - Budapest, Groupama Aréna, 20 000 néző, labdarúgó világbajnoki selejtező, vezette: Aranovszkij (ukrán).

Magyarország: Gulácsi - Bese, Guzmics, Kádár, Korhut - Nagy Á., Pátkai - Varga R. (Lovrencsics G., 86.), Stieber (Elek, 74.), Dzsudzsák - Szalai (Böde, 66.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck.

Lettország: Vanins - Freimanis, Kolesovs, Gorkss, Maksimenko, Solovjovs - Indrans, Vardanjans, Kazacoks (Visnakovs, 72.) - D. Ikaunieks (Rakels, 72.), Sabala (Gutkovskis, 86.). Szövetségi kapitány: Aleksandrs Starkovs.

Gólszerző: Kádár (6.), Szalai (26.), Solovjovs (68., öngól), illetve Freimanis (40.).

Balról Stieber Zoltán, Pátkai Máté, Lovrencsics Gergő és Dzsudzsák Balázs - a futballisták a lettek elleni győzelem után megköszönték a közönség támogatását Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar válogatott három nyeretlen mérkőzéssel a háta mögött (Portugália-Magyarország 3-0, Magyarország-Oroszország 0-3, Andorra-
Magyarország 1-0) futott neki a találkozónak. Bernd Storck szövetségi kapitány ezúttal nem kísérletezett, zömében kipróbált harcosokat, Eb-t megjárt rutinos futballistákat vetett be - eredménykényszerben nem is tehetett mást. A csapat pedig kiszolgálta a közönséget, kisebb megingásoktól eltekintve végig űzte, hajtotta ellenfelét, és magabiztosan nyert. A magyar válogatott felkészült, motivált, képzett csapat benyomását keltette - nagyon igyekeztek a labdarúgók, hogy feledtessék a csúfos andorrai kudarcot.

A 7. forduló további eredményei: Portugália-Feröer 5-1, Svájc-Andorra 3-0.

Vasárnap Feröer-Andorra, Magyarország-Portugália (20.45, M4 Sport) és Lettország-Svájc mérkőzésekkel, a 8. fordulóval folytatódik a B csoport menetrendje. Az már korábban kiderült, hogy a csoport első két helyéért Svájc és Portugália csatázik (az első hely automatikus vb-részvételt, a második pótselejtezőt ér). Jelenleg Svájc van lépéselőnyben. Vagyis az Európa-bajnoki címvédő portugál válogatott nem hibázhat Budapesten, ha tartani akarja a lépést nagy riválisával. Nehéz mérkőzés vár tehát a mieinkre, vélhetően már a találkozó elején komoly portugál rohamokra kell számítani. A portugál keret egytől egyig remek futballistákból áll, de közülük is kiemelkedik a Real Madrid négyszeres aranylabdás, 144-szeres válogatott klasszisa, Cristiano Ronaldo, aki félelmetes formában futballozik, már 12 gólnál jár a vb-selejtező sorozatban. De rajta kívül is akadnak nagy nevek. A Guzmics Richárd dirigálta védelemnek lesz dolga bőven... A vasárnapi találkozó igazi erőfelmérő lesz - egy döntetlen már szép eredmény lenne, olyan, amellyel végleg vissza lehetne nyerni a szurkolók bizalmát, és ami reményt ad a jövőre, például az Európa-bajnoki selejtezőkre. A lettek ellen részleges izomszakadást szenvedő Szalai Ádám nem léphet pályára a portugálok ellen.

1. Svájc 7 7 0 0 15 - 3 21

2. Portugália 7 6 0 1 27 - 4 18

 

3. Magyarország 7 3 1 3 11 - 8 10

4. Feröer 7 1 2 4 3 - 15 5

 

5. Andorra 7 1 1 5 2 - 16 4

6. Lettország 7 1 0 6 3 - 15 3

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!