Sport

2009.04.08. 02:27

Lindner Ádám bravúrja: valamennyi ellenfelét legyűrte a celliek pingpongosa

Budapest - A celliek versenyzőjének, Lindner Ádámnak a sikerével zárult a főváros férfi egyéni asztalitenisz-bajnoksága.

Gergácz Zoltán

Népes mezőny állt rajthoz Budapest nyílt férfi-női egyéni és páros asztalitenisz-bajnokságán. Férfi egyéniben a 32-es főtáblára jutásért 57 versenyzőnek kellett selejtezőt vívnia. A SZAK-osok közül ifj. Szarka Tibor és Fekete Soma is csoportjában a második helyen végzett, így nem jutottak tovább. A főtáblára három vasi - Lindner Ádám és Molnár Krisztián (CVSE-Mávépcell Vörsas) és Kriston Dániel (Büki TK Gyógyfürdő) - kvalifikálta magát. Molnár Lakatost verte 4:2-re, majd a nyolc közé jutásért 4:0-ra kikapott attól a Kristontól, akit a következő körben a későbbi ezüstérmes Zombori búcsúztatott (4:2). A celliek éljátékosának, Lindnernek viszont sikerült feltennie az i-re a pontot. Podpinka Gábort, majd Vitseket is 4:0-ra lépte le, majd fordulatos mérkőzésen Németh Jánost 4:3-ra. Innen már sima út (Jakab 4:2, Zombori 4:0) vezetett a dobogó tetejére.

- Jó kis mezőny jött össze: Pázsy, Zwickl és Fazekas kivételével szinte mindenki indult, aki számít. Örömteli, hogy sok volt a fiatal. A legkeményebb csatát Németh Jánossal vívtam. A döntő, hetedik szettben 0:4-ről sikerült fordítanom 11:7-re. Párosban sajnos nem volt esélyünk - mondta Lindner Ádám, Budapest 2009. évi férfi egyéni asztalitenisz-bajnoka.

Párosban három vasi duó is szerencsét próbált. A büki Kriston Dánielt és a maléves Schaffert két sikeres mérkőzés után a négy közé jutásért a későbbi ezüstérmes, Zombori-Kosiba kettős búcsúztatta négy játszmában (3:1). A SZAK-os ifj. Szarka Tibor Lukáccsal az oldán az első körben kiesett. A Lindner Ádám- Molnár Krisztián celli kettőst ugyancsak a négy közé jutásért a Marsi-Németh J. páros ütötte el a dobogós helyezéstől. A bajnoki cím a Nagy Krisztián- Molnár Csaba duóé lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!