hatodszorra

2019.12.02. 21:50

Lionel Messi kapta az Aranylabdát (videó)

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója ismét egyedüli rekorderré vált, miután 2019-ben hatodszor nyerte el a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó Aranylabdát.

Lionel Messi of Barcelona celebrates after scoring his sides first goal during the Liga match between Club Atletico de Madrid and FC Barcelona at Wanda Metropolitano on December 1, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto)

Forrás: AFP/Pics Action/NurPhoto

Fotó: Jose Breton

Hétfőn este Párizsban Lionel Messi kapta meg a 2019-es év legjobb játékosának járó Aranylabdát. A Barcelona csatára hatodszor kaparintotta meg a díjat. A 32 éves futballista, aki idén spanyol bajnok lett klubjával, míg a válogatottal harmadik helyen végzett a Copa Americán, eddig Cristiano Ronaldóval közösen volt csúcstartó öt elsőséggel.

Messi 2009, 2010, 2011, 2012 és 2015 után érdemelte ki a futballvilág legrangosabb egyéni elismerését, ezúttal a Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpool holland védőjét, Virgil van Dijket előzte meg a szavazáson. Az Aranylabdát 2008 és 2017 között kizárólag a Ronaldo és Messi kapta meg, míg tavaly a horvát Luka Modric érdemelte ki az elismerést.

„Tíz éve, amikor az első Aranylabdát kaptam, akkor három testvérem jött el velem a díjátadóra. Ma a hatodikat kaptam és a feleségem, valamint a gyermekeim kísértek el”

- mondta a párizsi Chatelet Színházban tartott ünnepségen Messi, akinek teljesítményét nemcsak Aranylabdával ismerték el, ugyanis szeptemberben ő kapta a nemzetközi szövetségtől (FIFA) az év játékosa címet is.

Kisfia így örült apukája sikerének:

 

A másodjára odaítélt női Aranylabdát az idei világbajnokságon a címét megvédő amerikai válogatottból Megan Rapinoe kapta: a 34 éves játékos elsősége nem volt meglepetés, mivel a franciaországi vb-n is a legjobb futballistának választották, miután hat találattal társgólkirály lett.

A legjobb 21 éven aluli labdarúgónak járó díjat, az ugyancsak másodszor kiosztott Kopa-trófeát – amelyről az eddigi Aranylabda-győztesek szavaztak – a holland Matthijs de Ligt vehette át.

Az első ízben odaítélt, a legjobb kapusnak járó Jasin-díjat a BL-győztes liverpooli kapus, a brazil Alisson érdemelte ki.

A France Football 2016 óta ismét nem a FIFA-val együttműködve, hanem az 1956 és 2009 között megszokotthoz hasonlóan, azaz önállóan ítéli oda az év legjobbjának az Aranylabdát – az idei volt a 64. alkalom.

Forrás: MTI; Nemzeti Sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában