spanyol szuperkupa

2020.01.10. 07:55

Madridi derbi lesz a döntőben (videó)

Az Atlético Madrid a hajrában szerzett gólokkal fordított és 3-2-re legyőzte az FC Barcelonát, így készülhet a Spanyol Szuperkupa fináléjára, melyet a Real Madriddal vív majd vasárnap.

Barcelona's Argentine forward Lionel Messi (2nd-R) react to the loss following the Spanish Super Cup semi final between Barcelona and Atletico Madrid on January 9, 2020, at the King Abdullah Sport City in the Saudi Arabian port city of Jeddah. - The winner will face Real Madrid in the final on January 12. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Giuseppe Cacace

Az első félidőben a katalánok játszottak jobban, gólt azonban nem tudtak szerezni, majd a fordulás után 20 másodperccel Koke az Atléticót juttatta vezetéshez.

A Barcelona ugyanakkor jól reagált a váratlan gólra, Lionel Messi gyorsan egyenlített, majd a 61. percben a madridiak korábbi játékosa, Antoine Griezmann is betalált, amivel már a Barca volt előnyben. A félidő első félórájában a Barcelona óriási fölényben volt, játékosai számos helyzetet alakítottak ki, és összesen négyszer is kapuba találtak, igaz, két gólt videózás után visszavontak, kezezés és les miatt.

A hajrára aztán nagyot fordult a meccs képe, a Barcelona védelme óriási hibákat követett el, amik következtében a 81. percben büntetőből Alvaro Morata egyenlített, majd a 86. percben Angel Correa megszerezte a győztes gólt.

És, hogy milyen volt a hangulat?

A finálét vasárnap magyar idő szerint 17 órától rendezik a szaúd-arábiai Dzsiddában.

Eredmény, elődöntő:

Atlético Madrid-FC Barcelona 3-2 (0-0)

Forrás: MTI

Borítókép: Messi sem hiszi el, hogy kikaptak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában