Sport

2014.04.01. 14:00

Magabiztos Crushers

Szombathely - Magabiztos játékkal, könnyed győzelemmel (26-3) nyitotta a divízió II-es amerikaifutball-bajnokság 2014-es szezonját a Szombathelyi Crushers.

Tóth Gábor

A Városligeti pályán rendezett vasárnapi szezonnyitón jó 150 drukker gyűlt össze. Akik azt láthatták elégedetten, hogy a Crushers energikus, magabiztos játékkal rukkolt elő. A szombathelyiek rögtön megállították a Budapest Eagles támadását, majd Hasznos Sebastian rögtön touchdown-t (TD) jegyzett a házigazdának (6-0). A második negyedben is TD-t ért el a Crushers, ezúttal az irányító, Piskor Péter futott sokat és jól a tojáslabdával. Majd a vendégek egy hárompontos mezőnygóllal szépítettek ugyan, ám az első félidő magabiztos szombathelyi előnnyel ért véget (24. perc: 12-3). Fordulás után a harmadik és a negyedik negyedben is Tatár István futott TD-t, végül Szabó Áron egy kétpontos góllal tett pontot a mérkőzés végére (48. perc: 26-3). A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy az utolsó játékrészben sokat állt az óra sérülések miatt – mindkét oldalon sorra dőltek ki játékosok.

 

Ahogyan arra számítani lehetett a bajnokságba három év szünet után visszatérő Eagles nem tudta megnehezíteni a vasiak dolgát. A Crushers szervezettebb, összeszokottabb csapat benyomását keltette, ilyen arányban is megérdemelten nyert.

– Győzelemre számítottunk, ez össze is jött, ráadásul a mutatott teljesítménnyel és az eredménnyel is elégedettek vagyunk – értékelt a Crushers amerikaifutball-csapatának titkára, Kovács Miklós. – Örömteli az is, hogy sok jó egyéni teljesítmény akadt nálunk, a sok sérülés viszont nem hiányzott. Megyünk, dolgozunk tovább, a második fordulóban, április 26-án Fehérváron is szeretnénk jó teljesítménnyel előrukkolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!