Kosárlabda

2019.05.05. 20:38

Magabiztos körmendi siker

Egy pillanatig sem volt veszélyben az Egis Körmend győzelme a Jászberény ellen. A piros- feketék magabiztosan nyertek az igencsak tartalékosan felálló, vezetőedzőjüket is nélkülözni kényszerülő jászságiak ellen.

Tóth Judit

Fotó: Unger Tamás

Egis Körmend – JP Auto-Jászberényi KSE 83–59 (24–10, 21–12, 17–20, 21–17)

Körmend, 1700 néző, NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés, felsőházi középszakasz 7. forduló

Vezette: Benczur T., Farkas G., Kulcsár T.

KÖRMEND: Németh 4, Bradford 4, Price 13/6, Hammonds 6, Delas 4 Csere: Thames 3/3, FERENCZ 16/12, CSORVÁSI 16, TAKÁCS 12/9, Oroszi-, Kiss 3/3 Lajsz 2 Vezetőedző: Matthias Zollner

JÁSZBERÉNY: Ruják 12/6, Rakic 2, BRBAKLIC 18/3, Kerpel-Frónius 13/6, Czirbus 9 Csere: Fekete 5/3, Szigedi -, Mondi- Edző: Lo Elhadji Malick

Az eredmény alakulása. 3. perc: 4-2. 8. perc: 17-4ó. 14. perc: 33-14. 19. perc 43-20.

23. perc: 50-26. 28. perc: 54-38. 36. perc: 75-50. 39. perc: 83-59.

Kipontozódott: -

Az Egis-Körmend listavezetőként, a Jászberény a felsőház negyedik helyéről várhatta a találkozót. Zollner mester mindenkire számíthatott, Nikola Lazics viszont maga is betegséggel küzdött, így el sem tudott utazni a Rába partjára. Helyettese a jászberényi együttes másodedzője, Lo Elhadji Malick volt a kispadon. A JKSE meglehetősen szűk kerettel érkezett a felsőházi összecsapásra, gyakorlatilag minden meghatározó embere hiányzott. Sérülés miatt nem volt a keretben Pitts, Coleman és Aleksandrov. Pantelicet és Cseh Györgyöt nevezték ugyan a meccsre, de sérülés miatt az ő szereplésükre sem lehetett számítani.

Egyértelműen a Körmend állt bele jobban a mérkőzésbe, Price volt a vezér. Az amerikai hamar tíz pontig jutott, a negyed közepén kosarával magabiztosan vezetett a házigazda (12-2). Távolról többet hibázott a hazai együttes, de ez belefért, mert a fiatal játékosokból álló Jászberény igen nehezen vette fel a ritmust. Az első kisszünetig tíz pontot szerzett a JKSE, a Körmend viszont menetelt, mindenki beszállt a pontgyártásba. A második negyed elején is könnyű kosarakkal zakatolt előre az MTE. Takács is igen jól szállt be a meccsbe, első labdaérintése egy nagyszerű triplát ért. Az etap második felében légiósainak pihenőt adott Matthias Zollner, magyar ötössel – Németh, Takács, Ferencz, Oroszi és Lajsz – fejezte be a negyedet a Körmend és tartotta húsz pont közeli előnyét.

A nagyszünet után Kiss Mátyás kosarával elérte a félszázat a házigazda, a Jászberényben továbbra sem volt átütő erő. Brbaklic tett a legtöbbet a pontok gyarapításáért, néha felzárkózott Ruják és Czirbus. A negyed végén Németh Hammonds-szal ütközött, szerencsétlenül esett, így kénytelen volt lesántikálni a pályáról. Csorvásinak voltak jó pillanatai, könnyedén mozgolódott és szerzett pontokat a jászsági védők gyűrűjében. Fekete triplával nyitotta a záró játékrészt, megélénkült némileg a Jászberény és összességében a mérkőzés is. Ferencz két gyors triplájával megint rendeződtek az erőviszonyok, nem tudott közelebb érni a vendégcsapat. Labdákat adott el a JKSE, így lehetőséghez juttatta ellenfelét.

 

A végjátékban megint magyarjait szerepeltette Zollner edző. Takács került most a középpontba két hibátlan triplával, masszívan tartotta előnyét és a végén magabiztosan nyert a Körmend. Matthias Zollner: Igyekeztünk hozni a kötelezőt, tudtuk, hogy a Jászberénynél sok a sérült, ez nagyban nehezítette a helyzetüket. Próbáltuk elkerülni, hogy bárki megsérüljön, ez sajnos nem jött össze. Nem tudom, hogy Németh Ákosra mikor számíthatok, remélem, nem komoly a sérülése. Lo Elhadji Malick: A játékosaim hozzáállására nem lehet panaszom, a fiatalok megtették a dolgukat. Egy hetünk van, hogy a sérültjeink felépüljenek, hosszú még az út, ez ma tartalékosan így sikerült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában