Sport

2009.05.06. 17:56

Magyar Kupa: búcsúzott a Ják a megyei sorozattól

A labdarúgó Magyar Kupa országos főtáblájára jutott vasi csapatoknak a megyei szövetség is kiírt egy versengést. Ebben a sorozatban fogadta ma a megyei II-es Ják az NB III-as Sárvárt. A jákiak korábban több bravúros eredményt is elértek a kupában, ám az újabb meglepetés ezúttal elmaradt, az esélyesebb vendégek 4:1-re nyertek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A kupsorozatban a Ják korábban két megyei I-es gárdát, a Szentgotthárdot és a Jánosházát, valamint az NB III-as Büköt is búcsúztatta - így feljutott az országos főtáblára. Most a vasi szövetség által kiírt sorozatban várt a jákiakra egy nehéz ellenfél, az NB III-as Sárvár. A bravúr ezúttal elmaradt.

- Az első félidő elején kaptunk egy gólt, ám még a játékrész közepén Polyák révén sikerült válaszolnuk - tájékozatott a mérkőzésről Németh Zsolt, a Ják trénere. - Szünetig tehát remekül tartottuk magunkat. Jó 300 néző jött ki a meccsre, akkor még mindannyian azt hitték, hogy érik az újabb meglepetés. Fordulás után viszont a Sárvár gyorsan betalált kétszer, majd a 70. percben kiállították az egyik védőnket, Iszakot, így eldőlt a meccs. Volt ugyan nekünk is egy-két lehetőségünk a második félidőben, de ekkor már a Sárvár uralta a játékot. A végére pedig el is fáradtunk egy kicsit. Összességében megérdemleten jutott tovább NB III-as ellenfelünk.

- Nem vagyunk elkeseredve, hiszen a Magar Kupa országos főtábláján még állunk, augusztusban folytatjuk a sorozatot - fogalmazott Német Zsolt. - Ez a teljesítmény pedig nem rosz egy megyei II-es csapattól. Jön a bajnokság hajrája, ott is komoly meccsek várnak ránk - van tehát bőven feladatunk. Mindenesetre büszke vagyok arra, amit a csapat ebben a szezonban elért a kupában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!