Sport

2009.05.05. 15:46

Magyar Kupa: folytatódik a jáki menetelés?

A labdarúgó Magyar Kupa országos főtáblájára jutott vasi csapatok a megyei szövetség kupájáért is csatáznak. Utóbbi sorozatban a megyei II-es Ják ma, 17 órás kezdéssel az NB III-as Sárvár együttesét látja vendégül - természetesen az újabb bravúr, a továbbjutás reményében.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Érdekes szezont fut a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjában szereplő Ják. A Horváth Zsolt által trenírozott csapat "csak" a 9. saját osztályának, csoportjának a tabelláján, ám a kupasorozatban egyszerűen nem lehet feltartóztatni a társaságot, feljutott az országos főtáblára. Ráadásul menet közben komoly skalpokat gyűjtott be: az NB III-as Büknek (2:2), és az egyaránt megyei I-es Szentgotthárdnak (1:0), valamint Jánosházának is (1:1) Ják jelentette a végállomást. Most újabb komoly ellenfél érkezik vendégségbe a kiscsapathoz, az NB III-as Bakony-csoportban a tabella negyedik helyén álló Sárvár. A papírforma egyértelmű vendégsikert ígér, ám a Ják eddigi kupaszereplését szemlélve botorság lenne előzetesen megjósolni a párharc győztesét.

- Természetesen tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de szeretnénk meglepetést okozni - fogalmazott a jáki csapat edzője, Németh Zsolt. - Hazai pályán játszunk, nekünk a döntetlen is elég, ráadásul búcsúztattunk már a sorozatból NB III-as, megyei I-es ellenfeleket is. Mért ne bízhatnánk tehát egy újabb bravúrban? A Sárvár vélhetően nekünk esik majd, ezért szervezetten, masszívan kell védekeznünk, és természetesen a gyors kontrákra építeni. Eddig bejött ez a taktika, talán most is sikerre vezet. Egyetlen sérültem van, Czeglédy Norbert a sarkával bajlódik, rá nem számíthatok. A várható kezdőcsapat: Kozma - Iszak, Sipos, Baba, Dobos - Török, Moór, Draskovits, Odler - Polyák, Szén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!