Sport

2010.04.15. 06:48

Magyar Kupa: kibekkelt ZTE-továbbjutás, poroltóval lefújt Újpest-drukkerek

A Zalaegerszeg története során először bejutott a labdarúgó Magyar Kupa fináléjába, miután az idegenbeli 1-0-ás siker után szerdán hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott Újpesttel.

MTI

A ZTE a Debrecennel vívja a május 26-i döntőt a Puskás Ferenc Stadionban. 

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:

ZTE FC-Újpest FC 0-0
Továbbjutott: a ZTE, 1-0-s összesítéssel.


A lefújás után az újpesti szurkolók randalírozni. Minden úgy kezdődött, hogy a újpestiek tüzet gyújtottak a vendégszektorban, majd haragjuk a hatóság ellen fordult, székeket dobáltak a rohamrendőrökre, akik végül a rendezőkkel együtt próbálták megfékezni az újpesti tömeget.
Az oszlatáshoz poroltót, könnygázt is bevetettek, s végül sikerült kiterelni a szurkolókat. Ám ezzel nem ért véget az este, a stadionon kívül tovább folytatódott a balhé. A rendőrség elemzi a felvételeket és az alapján döntenek, vélhetően csoportos garázdaság miatt indítanak eljárást.

 

Fenyvesi László, a városi üzemeltetési gondnokság vezetője az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy az anyagi kár, amit a drukkerek okoztak, nem jelentős, 10-15 ezer forint. A vasárnapi bajnokiig 8-10 széket kell majd újra rögzíteni a helyére, illetve a szektorelválasztó kerítést kell egy helyen javítani.

Németh Ottó, a ZTE technikai vezetője jelezte, hogy a vendégszektort kamerákkal figyelik a stadionban, s a felvételeket a klub átadja a helyi rendőrségnek.

A mérkőzés online-tudósítását itt elolvashatják.

Kedden játszották:
DVSC-TEVA - Budapest Honvéd 2-1 (1-0)
Továbbjutott: a DVSC-TEVA, 3-2-es összesítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!