Sport

2013.03.22. 15:59

Malőr a sereghajtónál

Egy meccsre volt a pontvesztéstől a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka férfi asztalitenisz-csapata az Extraliga sereghajtója, a Nyírbátor otthonában mert csak ketten tudtak asztalhoz állni.

Horváth Erika

Nyírbátori ASE_Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka 4-6.

- Nyírbátor, férfi Extraliga asztalitenisz-mérkőzés. A celli trió megérkezett a múlt szombatról elhalasztott mérkőzésre, ám kiderült, hogy Nagy Krisztián  sportorvosija lejárt, és  nem engedték asztalhoz állni a játékvezetők. Így három  egyéni találozó  egy-egy  pontja - celli résztvevő és játék nélkül - a hazaiaké lett. 

Páros:  Bari, Majoros-Szita, Fazekas 1:3 (-6, -11, 9, -7). A vasiak alkalmi párosa egy kis elbizonytalanodástól eltekintve magabiztosan nyert (0-1).  

Egyéni, 1. forduló:  Majoros-Szita 2:3 (9, 9, -3, -6, -5), Tóth-Fazekas 0:3 (-2, -1, -5). Szita  két elvesztett szett után összeszedte magát, és fordítani tudott   (1-3). 2. forduló:  Majoros-Fazekas 3:1 (-7, 9, 9, 9), Bari-Szita 0:3 (-6, -7, -9). Fazekas váratlan vereségével veszélybe került a győzelem   (3-4). 3. forduló:  Tóth-Szita 0:3 (-1, -3, -8), Bari-Fazekas 0:3 (-7, -11, -8). Az utolsó meccsen múlott, hogy hibátlan marad-e a celliek teljesítménye, avagy döntetlennel, egy pontot hátrahagyva kell hazatérniük. Nos, Fazekas helyrehozta a bakit  (4-6). A celli csapat százszázalékos maradt, Fazekas Péter viszont nem.

Ezúttal az ifikorú Szita Márton  tette a legtöbbet a győzelemért, négy pont  is fűződik a nevéhez  (Fotó: Benkő Sándor)

A vasi csapat éljátékosa jó úton járt, hogy megdöntse edzőjük, Klampár Tibor csúcsát, aki az egyik szezonban csupán egy egyéni meccset vesztett. Így már csak be tudja állítani a rekordot. Négy bajnoki van hátra,   12 meccset  kell győztesen megvívnia.   Győzött: Majoros 2, Bari 1, Tóth 1, ill. Szita 3, Fazekas 2, Fazekas-Szita páros.  

A háromszoros bajnok CVSE legközelebb - április 6-án és 7-én - idegenben játszik két rangadót  a harmadik helyezett Budaörs és második Szécsény ellen. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!