foci

2018.01.10. 10:45

Márciusban derül ki, lesz-e videóbíró a világbajnokságon

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) március 2-i ülése után jelenti be, javasolja-e a videóbírós technológia (VAR) használatát a nyári, oroszországi világbajnokságon.

A testület illetékesei először január 22-én találkoznak, s várhatóan már akkor megszületik a döntés a kérdésben. Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke régóta azt szorgalmazza, hogy használják a vb-n a játékvezetők munkáját segítő rendszert.

Martin Glenn, az angol szövetség (FA) főtitkára – egyben az IFAB egyik tagja – úgy véli, az eddigi tesztidőszak arra enged következtetni, nem szabad túl gyakran használni a technológiát, illetve a használatához szükség lenne egy nemzetközileg egységes szabályozásra. Németországban sok kritika érte a VAR-t amiatt, hogy a különböző játékvezetők különbözőképpen alkalmazták a rendszert.

A videóbírót eddig 13 országban tesztelték, többek között a Bundesligában, a Serie A-ben és az MLS-ben, emellett a tavalyi konföderációs kupán és a klubvilágbajnokságon is bevetették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!