Sport

2013.08.05. 22:00

Második a Vízmű SC

Remekül teljesítettek a szombathelyi Vízmű SC korosztályos úszói az országos gyermekbajnokságról.

Tóth Gábor

Három napon át versenyeztek az ország legjobb gyermek korosztályú úszói Miskolcon. Részvételi csúcs született: több mint 50 egyesület 430 sportolója nevezett.

A 13- 14 éves fiúk versenyében több országos bajnoki címet szereztek a Karvalics Péter vezetőedző irányításával felkészült vasiak. Három elsőséget gyűjtött be Barta Márton: a klasszikusnak számító 1500 méter gyorsúszásban, illetve a 200 és 400 méter vegyesúszásban. De további három egyéni ezüstéremmel is gazdagította az eredménylistáját. Összetettben is a legmagasabb LEN pontszámmal győzött. Két elsőségével szintén kiemelkedett az eggyel fiatalabb, a 11- 12 éves korosztályból a 400 m vegyesen és 200 m pillangón is győzedelmeskedő Imre Milán. Dicséret illeti a 13 14 esztendősök mezőnyében a 200 m pillangón bajnok Fabriczius Lászlót is.

Öt kiváló úszó a Vízmű SC-ből. Balról jobbra: Molnár Marcell, Szuák Ákos, Imre Milán, Barta Márton és Fabriczius László (Fotó: Vízmű SC)


Három váltószámban állt rajtkőre a Molnár Marcell, Szuák Ákos, Fabriczius László, Barta Márton összeállítású szombathelyi csapat. A 4x100 és a 4x200 m gyorsváltóban, valamint a 4x100 m vegyesváltóban is értékes második helyezést sikerült elcsípniük.

A Vízmű SC az éremtáblázaton hat arany-, hat ezüst- és egy bronzérmével a Kőbánya Sport Club mögötti a rendkívül előkelő második pozícióban végzett. Akárcsak az 1 8. helyeket összesítő pontversenyben, amelyet a Kőbánya SC 472 ponttal nyert meg a 327 pontos Vízmű SC és A Jövő SC (284) előtt.

2017-ben Budapest rendezi az ifjúsági világbajnokságot, ahol ez a rendkívül sikeres korosztály száll medencébe. A Vízmű SC edzői, úszói számára ezért is volt nagyon fontos, egyben reménykeltő a sikeres miskolci szereplés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!