Sport

2013.12.30. 13:40

Második lett a speciális olimpián győztes padlóhokicsapat

Budapest, Kőszeg - A fogyatékos sport kategóriában a csapatok között második lett a koreai speciális olimpián aranyérmes magyar padlóhokiválogatott. A csapat kőszegi tagjai mégis csalódottan tértek haza a Sportcsillagok Gálaestjéről.

Tóth Gábor

A SYMA Sport- és Rendezvényközpontban megrendezett díjátadón a magyar sportújságírók szavazataikkal fogyatékos sport kategóriában a legjobb csapatok közé jelölték a koreai Speciális Olimpia Világjátékon aranyérmes magyar padlóhoki válogatottat is. Amelynek nyolc játékosa (Németh Balázs, Zelenák Balázs, Maizner Zoltán, Gerencsér Gábor , Horváth Miklós, Preininger Zsolt, Zelenák Szabolcs, Döbrösi Ferenc), egy segítője (Barabásné Győrvári Adrienn) és az egyik edzője (Pintér István) kőszegi. A csapat végül a második helyen végzett, ami komoly elismerés, a kőszegi delegáció mégis rossz szájízzel tért haza.

A magyar speciális padlóhokiválogatott kőszegi tagjai a Sportcsillagok Gálaestjén. Balról Barabásné Győrvári Adrienn (segítő), Németh Balázs, Zelenák Balázs, Maizner Zoltán, Gerencsér Gábor, Horváth Miklós, Preininger Zsolt, Pintér István (edző). A képről hiányzik Zelenák Szabolcs és Döbrösi Ferenc. Fotó: Kőszeg Wink Padlóhoki SC

– A szép siker ellenére sajnos nem lehetek teljesen boldog – fogalmazott Pintér István, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség padlóhoki szakágának a vezetője, a Kőszeg Wink Padlóhoki SC elnöke. – A szervezők ugyanis súlyos hibákat vétettek. Először is a fogyatékos sportolóknál csak a győzteseket szólították színpadra, a második, harmadik helyzetettek nem léphettek közönség elé, nem kerülhettek képernyőre. Továbbá csak a győztesek nevét hirdették ki, a többiek csak később tudták meg, hogy második vagy harmadik helyen végeztek. Nekünk például a rendezvényt követő fogadáson, az asztalunknál osztották ki a díjakat. Még akkor sem méltattak minket arra, hogy esetleg felolvassák a neveket. A fiúk nagyon készültek a díjkiosztóra, nagyon szomorúak voltak a történtek miatt. Véleményem szerint a szervezők súlyos diszkriminációja miatt alakultak így a dolgok – akik például a műsoridő rövidségére is hivatkoztak. Az egyenlő bánásmódot, esélyegyenlőséget hirdető társadalomban ez megengedhetetlen. A jelenlévő állami és sportvezetők egyöntetűen elítélték ezt az eljárást. A fellépő előadók idejének minimális csökkentésével ez elkerülhető lett volna. Sajnos így az öröm mellett az ürömből is jócskán jutott nekünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!