Sport

2017.04.11. 17:50

Matolay-ezüstök: nemzetközi versenyen jártak a tornászok

Kiskunfélegyháza - Dévai Boglárkának egy, Horváth Emmának két ezüst jutott a 23. nemzetközi női torna Matolay Elek-emlékversenyen.

Horváth Erika

Öt nemzet női tornászai szerepeltek az idei Matolay-emlékversenyen, a Szombathelyi Sportiskola hét fővel képviseltette magát. A válogatottak számára ez volt a jövő szerdán kezdődő, kolozsvári Európa-bajnokság előtti utolsó felmérő, egyben a szuper csapatbajnokság 1. fordulója, illetve a legtehetségesebb fiatalok idei első nemzetközi erőfelmérője.

A felnőttek egyéni összetett versenyében Dévai Boglárka a negyedik helyen végzett, ugráson Kovács Zsófia mögött az ezüstérmet szerezte meg. Bejutott még a felemás korlát és a talaj fináléjába is, előbbin negyedik, utóbbin hatodik lett. Tömböl Boglárka gerendán, Németh Boglárka ugráson került a nyolcas döntőbe, mindketten hetedikként zártak. Edzőik: Vizer Erzsébet, Rácz Gábor. Dévai Boglárka megfázásos betegsége miatt kétnapos pihenőt kapott, hogy rendbe jöjjön az Eb-re, illetve a szombati indulásig.

A szombathelyiek érmesei (balról): Dévai Boglárka és Horváth Emma
Fotó: H. Domján Krisztina

A legfiatalabbak között Horváth Emma, Borbás Maja és Maráczi Fruzsina léptek a szerekhez a meglepően erős mezőnyben. Bár érmet nem szerzett, a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt Borbás Maja nyújtotta, aki mind a négy szeren döntőbe verekedte magát - ugráson hatodik, korláton, gerendán és talajon nyolcadik lett. Horváth Emma elegáns tornával felemás korláton és talajon is ezüstéremmel zárt, ugráson negyedik lett.

Bár nem szoktam a versenybírókat kritizálni - hisz magam is az vagyok -, mégis úgy érzem, nem minden esetben született reális eredmény. Ennél sokkal szebben is csilloghattak volna az érmek - kommentálta az érmeket a szombathelyiek vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!