Sport

2012.12.17. 15:18

MDSZ-jubileum vasiakkal

Budapest - Vas megyei kitüntetettjei is voltak a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) 25. jubileumi ünnepségének.

Horváth Erika

Az MDSZ a Parlamentben  tartotta meg jubileumi ünnepségét,  amelyen Kövér Lászó, az Országgyűlés elnöke, Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke elismeréseket is átadott az elmúlt években kiemelkedő munkát végzett testnevelőknek és oktatási intézmények vezetőinek.

 

Dancs István is díjat kapott (Fotó: MDSZ)

A 15 díjazott testnevelő között volt Dancs István és Kővári József is. Előbbi Szombathely diáksport bizottságának, utóbbi Vas megye diáksport tanácsának elnökeként  végzett hosszú éveken át elismerésre méltó munkát.

 

Kővári József a másik díjazott (Fotó: MDSZ)

Aztán annak a 15 oktatási intézménynek a vezetője  következett, amely az elmúlt tíz tanévben a legtöbbször szerepelt az 115. között az eredményességi rangsorban. A Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium hatszor volt már a díjazottak között, és a 2011/2012. tanévet is az élmezőnyben, a 11. helyet zárta. Az elismerést Károly Frigyes igazgató vehette át.

 

A Bolyai gimnázium elismerését Károly Frigyes vette át (Fotó: MDSZ)

Megejtették a rendes évi jutalmazást is: az   elmúlt tanévben a diákolimpiákon  legeredményesebben szereplők   közé még két szombathelyi iskola került. Az alapfokú intézmények között második lett a Zrínyi Ilona Általános Iskola, míg a  középfokúak sorában a Nagy Lajos Gimnázium  a hatodik helyen zárt. (A teljesítmények értékét növeli, hogy egyre több település egy intézmény égisze alatt működteti iskoláit.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!