Sport

2010.04.27. 14:24

Meccs közben esett össze a zanati futballista

A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Déli-csoportjában meccs közben esett össze a zanatiak labdarúgója, Horák Gergő.

Pum András

A megyei III. osztály Déli-csoportjának 20. fordulójában a  Sorokpolány-Zanat (6:1) mérkőzés 40. percében egyik pillanatról a másikra összesett a vendégek futballistája, a 27 esztendős Horák Gergő. Szerencsére a játékos egy-két perc elteltével magához tért, mint utólag kiderült: a vasárnap délutáni bajnokin tarkójára kapott ütéstől ájult el.

Az eset kísértetiesen hasonlított az őszi Haladás-Nyíregyháza mérkőzésen történt esethez, amikor a szombathelyiek futballistája, Simon Attila kapott ütést a fejére, igaz a csatár akkor jóval később ájult el a gyepen.

- A rábahidvégiek íveltek előre egy labdát, felugrottam fejelni, de abban a pillanatban a tarkómon éreztem egy jókora ütést - mondta Horák Gergő. - Ahogy a földre értem, minden elhomályosult körülöttem, iszonyúan szédültem.  Annyi energiám még maradt, hogy az oldalovonal felé vánszorogjak - igyekeztem ezzel is felhívni a kerítés mellett álló szurkolók figyelmét arra, hogy valami nagyon nem stimmel velem. Szerencsére a jobb oldalon játszom, így pár lépés után már az oldalvonalnál voltam, aztán teljes filmszakadás, egyszerűen összecsuklottam, elájultam. A következő kép az, hogy legalább tíz-tizenöt ember áll körülöttem. Az egyik rábahidvégi focista beszélt hozzám, mások a fejemet locsolták. Utólag elmondták, egy-két percig eszméletlenül feküdtem a gyepen. Kis idő múlva szerencsére jobban lettem, de arra már kihívták a mentőt, hiába bizonygattam, hogy már kutya bajom. A kiérkező mentősök kérdezgették, hogy hol vagyok, mi a nevem, szerencsére teljesen magamnál voltam, így valamennyi kérdésükre normális választ adtam.  

- Ennek ellenére a szombathelyi kórházba szállítottak, ahol a vizsgálatok után kiderült: éppen egy ideget talált el az ütés, emiatt ájultam el. A biztonság kedvéért éjszakára bent fogtak, hétfőn délelőtt engedtek haza. Egyelőre nem dolgozom, szerdán megyek vissza kontrollra. Korábban soha nem ájultam el, nem volt rossullétem, ez volt az első eset. Nincs bennem félsz, hiszen csupán egy szerencsétlen ütés miatt csuklottam össze, nem szervi baj okozta az ájulást. Az, hogy ki talált el hátulról, a mai napig nem tudom, de ennek nincs is jelentősége - jelezte a futballista.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!