Sport

2017.05.18. 17:40

Dupla hazai diadal - MEFOB-döntőt nyertek a ELTE SEK férfi és női futsalosai

Szombathely - A Savaria Egyetemi Központ női és férfi futsalcsapata is aranyérmet szerzett a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság (MEFOB) négyes döntőjében.

Tóth Gábor

A Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetséghez benyújtott sikeres pályázatának köszönhetően az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület rendezhette a futsal-MEFOB négyes döntőit - kedden az elődöntőket, szerdán a helyosztókat.

A szombathelyi intézmény kosárlabdában, nagypályás labdarúgásban, röplabdában, tornában és természetesen futsalban is több alkalommal volt már házigazdája MEFOB-döntőnek - a szervezésre, a hangulatra ezúttal sem lehetett panasz. A házigazda ELTE SEK férfi és női futsalcsapata is bejutott a négyes döntőbe, és a Sákovics Péter által edzett mindkét gárda a bajnoki címet is megnyerte - így igazán teljes lehetett a szervezők öröme.

Eredmények, férfi elődöntők: ELTE Savaria Egyetemi Központ-Miskolci Egyetem 5-1 (4-0), Testnevelési Egyetem-Debreceni Egyetem 7-4 (4-2). Női elődöntők: Eszterházy Károly Egyetem-Eötvös Loránd Tudományegyetem 6-2 (4-0), ELTE Savaria Egyetemi Központ-Debreceni Egyetem 1-0 (0-0). Férfi bronzmeccs: Debrecen-Miskolc 8-7 (4-4). Női bronzmeccs: Debrecen- ELTE 3-1 (2-0). Férfi döntő: ELTE Savaria Egyetemi Központ-Testnevelési Egyetem 4-2 (1-2). Női döntő: ELTE Savaria Egyetemi Központ-Eszterházy Károly Egyetem 7-2 (3-0).

Az ELTE SEK MEFOB-bajnoki címet szerzett férfi csapata: Tyukász Péter, Skriba Máté, Lippai Dávid, Földvárszki Dávid, Velencei Balázs, Török Gergő, Rácz Bence, Németh Márk, Jantos Dániel, Matyi Benjamin, Bene Marcell, Kocsis Patrik, Héra Csanád, Halmosi Szabolcs játékosok, Sákovics Péter edző.

A női bajnokcsapat: Kiss Emília, Vörös Viktória, Németh Alexandra, Boda Patrícia, Nagy Bianka, Fábián Zina, Dömsödi Petra, Lehota Szimonetta játékosok, Sákovics Péter edző.

A házigazda szombathelyiek ráadásul több különdíjat is bezsebeltek: a legjobb női játékos Boda Patrícia, a legjobb férfi játékos Rácz Bence, a bajnoki döntő legjobb női kapusa Kiss Emília, a négyes torna legjobb férfi kapusa pedig Tyukász Péter lett.

A két bajnokcsapat. Elöl balról Velencei Balázs, Tyukász Péter, Rácz Bence, Dömsödi Petra. Középen Lehota Szimonetta, Kiss Emília, Németh Alexandra, Skriba Máté, Jantos Dániel, Bene Marcell, Lippai Dávid, Földvárszky Dávid, Nagy Bianka, Fábián Zina, Sákovics Péter edző. Hátul Vörös Viktória, Kocsis Patrik, Németh Márk, Halmosi Szabolcs, Török Gergő, Héra Csanád Fotó: SZoESE

- A nőknél kilencedik, a férfiaknál negyedik alkalommal nyertük meg a MEFOB-ot, utoljára 2011-ben és 2012-ben volt olyan dupla sikerben részünk, hogy mind a két csapatunk egyszerre diadalmaskodott - jelezte Sákovics Péter, a SEK női és férfi futsalcsapatának edzője. - Óriási eredményt értünk el, nem adták ingyen az aranyérmet, komoly riválisokat gyűrtünk le. A fiúknál például a TF komplett NB II-es csapattal érkezett, mi pedig alapjaiban nagypályás futballistákkal vettük fel a harcot. De az elődöntőben a Miskolc is komoly erőt képviselt.

A nőknél valójában az elődöntő volt a döntő, ugyanis a Debrecen öt NB I-es és több NB II-es futsalossal érkezett - szervezett, motivált játékkal rukkoltak elő a lányok. Mindkét csapatunk játékosait csak dicsérni tudom. Egyébként a vendégjátékosok mellett a csapatvezetők, az intézmények vezetői, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség prominens képviselői is csak elismerően nyilatkoztak rendezvényünkről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!