Sport

2016.06.01. 13:08

MEFOB: negyedik hely - Második meccsét is elbukta az NYME-SEK férfi focicsapata

Szombathely - A negyedik helyen zárta a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság (MEFOB) négyes döntőjét a házigazda NYME SEK nagypályás férfi futballcsapata.

Tóth Gábor

A Király Sportlétesítményben rendezett négyes torna első napján a MEFOB-döntőnek címvédőként nekifutó Szombathely 3-0-ra kikapott a Debrecentől. A második ágon a Pécs 3-1-re verte az Egert. Másnap, szerdán a helyosztókkal folytatódott a torna: a két vesztes a bronzmérkőzésen lépett pályára, a két győztes az aranyéremért meccselt.

Skriba Máté két gólja nem ért győzelmet, de még döntetlent se (Fotó: Szendi Péter)

Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ-Eszterházy Károly Főiskola Eger 4-5 (3-2)
Újperint, 50 néző, MEFOB labdarúgó-mérkőzés, bronzmeccs, vezette: Bedi.
SEK: Horváth - Lippai (Rácz), Havasi (Baráth), Gerebics, Bene - Velencei, Németh, Török, Balogh - Skriba, Tóth (Szabó). Edző: Sákovics Péter.
Gól: Bene, Németh, Skriba 2.

A két csalódott csapat meccsét a hazaiak kezdték frissebben, sorra dolgozták ki a helyzeteket, de egyéni hibáikkal életben tartották az Egert. A 60. percben már 4-2-re vezetett a SEK, ekkor úgy tűnt, hogy megvan a meccs, illetve a bronzérem. Ám egyéni bakik sorozata miatt elmaradt a győzelem - egy agyonnyert meccset bukott el a házigazda.

A döntőben: Debreceni Egyetem-Pécsi Tudományegyetem 8-0.

Végeredmény: 1. Debrecen, 2. Pécs, 3. Eger, 4. Szombathely.

- Sajnálom, hogy így alakult, címvédőként ennél azért jobb eredményben bíztunk - értékelt a szombathelyiek edzője, Sákovics Péter. - Ellenfeleink be tudtak vetni NB I-es, NB II-es játékosokat is, míg a mi keretünk zömét a megyei bajnokságban, osztrák alacsonyabb osztályokban futballozó játékosok alkották - ki is jött a tudásbeli különbség. Az sem a mi malmunkra hajtotta a vizet, hogy az idén nem volt lehetőségünk összetartásra, főleg védekezésben érződött az összeszokatlanság. Jövőre javítunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!