Sport

2006.07.17. 11:48

(Még) nem adja (2004.10.21)

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szombathely (he) - Néhány nappal ezelőtt felvetettük Annus Adriánnak az aranyérem ügyét. Akkor elmondta, hogy a lausanne-i Sportdöntőbíróság (CAS) döntésétől kívánja függővé tenni, visszaadja-e a medált. Említette, hogy Aján Tamástól, a MOB főtitkárától már két levelet is kapott - amelyben együttérzésükről biztosítják, ám felszólítják, hogy szolgáltassa vissza az érmet, mert az a NOB tulajdona -, de ezekre nem reagált. Sőt, Schmitt Pálnak, a MOB elnökének az athéni magyar doppinggyekben tett bocsánatkérése után - amelyet Európa sportminisztereinek budapesti konferenciáján ejtett meg - a kalapácsvetőben még inkább megerősödött az elhatározás, hogy nem szolgáltatja vissza a megnyert aranyat. Úgy gondolta, nem méltányolja annak a szervezetnek a kérését, amelynek vezetői inkább megnehezítik a dolgát a lausanne-i per előtt, mintsem támogatnák. 

Tegnap nem sikerült elérnünk Annus Adriánt, Bécsben volt az ügyvédjénél, hiszen tegnap éjfélig kellett postára adniuk (Fazekas Róbertnek is) a Magyar Atlétikai Szövetség elnökségéhez a kétéves eltiltás elleni fellebbezésüket. A két atléta szóvivője, Pál T. Gábor szerint elképzelhető, hogy a jelzett NOB-szankciók új helyzetet teremtenek. Kíváncsian várjuk Adrián (új) álláspontját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!