Kosárlabda

2019.05.09. 20:29

Megégett a Körmend Pécsen

Simán átgázolt a PVSK az Egis Körmenden, a baranyaiak nagyszerű dobóformával és jó védekezéssel állták útját a vasi együttesnek.

Tóth Judit

Desonta Bradford egyik biztos pontja volt a körmendieknek a PVSK ellen Fotó: Szendi Péter

Pécsi VSK-VEOLIA – Egis Körmend 98-85 (32–21, 24–18, 23–21, 19–25)

Pécs, 1600 néző V: Cziffra Cs., Ádám J., Goda L.

PÉCS: PONGÓ 23/21, TAYLOR 23/3, Budimir 12, CIRIC 21/15, Horti 6

Csere: Wright-, Demeter 8/3, Bíró 3/3, Olasz-, Berkics-, Dragasevic 2

Vezetőedző: Csirke Ferenc

KÖRMEND: THAMES 23/9, BRADFORD 11, Price 11/9, Hammonds 11/3, Delas 7/3

Csere: FERENCZ 15/15, Csorvási 7, Takács-

Vezetőedző: Matthias Zollner

Az eredmény alakulása. 2. p.: 7-0. 6. p.: 13-6. 15. p.: 43-27.,19. p.: 54-33. 23. p.: 59-41. 27.

p.: 72-48. 33. p.: 81-66. 38. p.: 93-75

Kipontozódott: Price (36.p)

Veljko Budimir és Bíró Levente is játékra jelentkezett a Pécsnél, Németh Ákos viszont nem volt ott az Egis Körmend keretében. Egy új arc viszont feltűnt a vasi kispadon Patai Benjámin személyében, aki a fiatal játékosok egyéni képzéséért lesz felelős a jövőben. Álmosan kezdett a Körmend, nem úgy a PVSK. Ciric gyors öt pontjához Taylor is tett kettőt, a vendégek nagy nehezen erőlködtek össze négy pontot Hammonds jóvoltából. Nagy triplázó kedvében volt a Pécs, Ciricé után Pongóé is könnyedén beesett, a 6. percre 13-6 állt az eredményjelzőn.

A két pécsi játékos sokat tett azért, hogy gyorsan tíz pontos előnyhöz jusson a házigazda (21-11). Lepattanó-csatákat vesztett, szellősen védekezett a Körmend és egy-egy kivételtől eltekintve a támadásait is könnyelműen kezelte, dobásait elhibázta. A negyed végén kezdett kapaszkodni a vasi alakulat, Price és Ferencz is hintett egy-egy hárompontost, de aztán megint erőre kapott a házigazda, és a kisszünetre Taylor jóvoltából megint tíz pont fölé gördült a pécsi előny.

A második etap elején is megtették a magukét a Pécs tüzérei, Pongó és Bíró is betalált a hárompontos vonal mellől, ezzel 15 pontra hízott a hazai előny (38-25). Delas két kihagyott büntetője továbbra is mélyen tartotta a Körmendet. A 17. percre már 19 ponttal vezettek a pécsiek, akik nagyszerű dobóformájuk mellett sokat adtak a védekezésre is. A nagyszünethez közeledve Taylor zsákolásával átlépte a húsz pontos lélektani határt a Pécs. Ferencz és Price triplájával tudott szépíteni a Zollner-csapat, de ez vajmi kevésnek bizonyult. Megint Taylor igazított az eredményen a nagyszünetre (56-39).

A második félidőben is nagy lendületben volt a PVSK, Taylor előbb látványosan szerelte Price-ot, majd beszórt egy újabb hármast. A Pécs erősen fogta a mérkőzést, nem tudott közelebb férkőzni a Zollner csapat. Ciric továbbra is nagyszerű tripla-mutatót produkált, emellett gyors indításokkal is simán átrohant ellenfelén Csirke Ferenc csapata. Hammonds hárompontosa állította meg a Pécs 13-0-ás rohamát, de nem sokáig örülhettek a piros-feketék, mert Pongó most sem hibázott távolról. Stabilan tartotta a húsz pont közeli előnyt a PVSK.

A záró etapra 13 pontra zárkózott a Körmend (79-66), de aztán megint megtorpantak a vasiak. Sokáig állt az eredmény, Hammonds büntetői hoztak változást, majd a másik oldalon Budimir brillírozott. Pongó hatodik hárompontosával megpecsételődött a vasiak sorsa, újra nőtt a távolság a két fél között. A végén a Kömend még kozmetikázott az eredményen, de nyert a Pécs abszolút megérdemelten. A baranyaiak végig vezetve, nagyszerű dobóformát mutatva simán hozták a találkozót.

A vasiak nem tudták győzelemmel megajándékozni születésnapos vezetőedzőjüket, Matthias Zollnert, és az első helyet sem tudták bebiztosítani a tabellán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában