Sport

2006.07.17. 12:21

Megkezdődött a per (2005.02.09)

<p align="justify"><strong>Lausanne (VN) - Tegnap a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) megkezdődött az athéni olimpiai aranyérmétől megfosztott Annus Adrián pere.</strong> </p>

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Keddre és szerdára tűzte ki a svájci székhelyű Nemzetközi Sportdöntőbíróság a szombathelyi kalapácsvető, Annus Adrián perét; az athéni olimpiai bajnoki címétől - utólagos mintavétel megtagadása indokával - megfosztott kalapácsvető jogi úton próbálja meg visszaszerezni aranyérmét. A választott bíróság előtt - a felperes Annus részéről egy osztrák, az alperes Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) részéről egy angol, a CAS képviseletében pedig egy svájci bíró dönt megfellebbezhetetlenül - tegnap délelőtt Lausanne-ban, a Hotel de la Paix-ben megkezdődött a meghallgatás, ami több mint kilenc órán át tartott. 

A kalapácsvető tanújaként működött közre a tárgyaláson többek között Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Molnár Zoltán, a MOB ügyvezető igazgatója, az athéni magyar csapat vezetője, és Mérei László, a magyar atlétaküldöttség vezetője, illetve a sportoló édesapja, Annus Ambrus is. Természetesen meghallgatták Annus Adriánt is, aki ügyvédje, Eva Maria Barki segítségével vívta harcát. Érdekes, hogy információink szerint a NOB egyetlen tanút sem állított saját álláspontja védelmében, csupán egy ügyvéd képviselte. Lapzártánkkor a tárgyalás még tartott, s nem volt ismert, mikor hirdetik ki döntésüket a bírák. 

*Tegnap utazott el Lausanne-ba a diszkoszvető Fazekas Róbert, aki szintén a CAS-tól kért jogorvoslatot, miután az elégtelen mennyiségű mintaadás miatt kizárták az olimpiáról, és nem kapta meg az aranyérmét. Fazekas esetét csütörtökön és pénteken tárgyalja a CAS, s őt is Eva Maria Barki segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!