Női kézilabda

2018.10.24. 21:52

Meglepte az MTK-t a motivált SZKKA

A női kézilabda Magyar Kupa 3. fordulójában a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I/B-s együttese az élvonalbeli MTK gárdáját fogadta. A találkozót az esélyesebb fővárosi csapat nyerte meg – de csak nagy csatában.

Tóth Gábor

SZKKA-MTK Magyar Kupa kézilabda nyolcaddöntõ NJ

Fotó: Nagy Jácint

Az SZKKA jó formában, veretlenül, a másodosztály nyugati csoportjának listavezetőjeként várta a meccset. Az MTK az NB I. stabil középcsapataként érkezett Szombathelyre. A papírforma, a realitás a vendégek sikerét ígérte.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (NB I/B)–MTK Budapest 31-34 (12-17). – Szombathely, 400 néző, Magyar Kupa női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kovács, Mándli.

SZKKA: Terenyi – Virág 2, Takács B. 3, Horváth P. 4, Mayer 5, Szendrei 3, Udvardi 6. Csere: Schneck (kapus), Csire, Varga N. 2, Molnár, Pődör R. 5, Hornyák 1 , Moutsogianni, Szuhogyi, Szmolek. Edző: Marosán György.

Az MTK gólszerzői: Tóth E. 1, Karnik 4, Slakta 1, Mihálfi 7, Stranigg 1, Erdélyi 1, Kovács G. 1, Bámfai 4, Dakos 4, Termány 9, Győri 1. Edző: Golvin Vlagyimir.

Kissé megszeppenten kezdett a házigazda, sokat hibázott. A sok eladott labdát büntette a fővárosi gárda, magához ragadta az irányítást, biztos előnyt épített ki magának. De lelkes közönsége segítségével átlendült a holtponton az SZKKA. Felzárkózott a szünetig, nem hagyta, hogy ellenfele korán eldöntse a mérkőzés sorsát. Sőt, a második félidőben már teljesen egyenrangú csapatok csatáját láthatta a közönség – az SZKKA alaposan meglepte, megszorongatta az MTK-t. A bravúr végül elmaradt, érvényesítette a papíprformát, nyert a vendég, de az SZKKA bizonyította, hogy fel tudja venni az NB I. ritmusát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában