Haladás

2019.09.27. 18:10

Megmutatnák, mire képesek

A labdarúgó NB II. 10. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadja.

Pum András

Yuriy Habovda sérülés után tért vissza Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A Supka Attila irányította zöld-fehérek talán a szezon eddigi leggyengébb játékát nyújtva legutóbbi hazai meccsükön 1-0-ra kikaptak a nem éppen bivalyerős Soroksártól. Azóta viszont javítottak, hiszen egy jónak mondható döntetlent (2-2) értek el Békéscsabán, és összességében simán, 3-0-ra nyertek a gyöngyösi Magyar Kupa-meccsen. A szombathelyi zöld-fehérek jelenleg kilenc ponttal a 15. helyen állnak a tabellán, tehát égetően szükségük van a győzelemre ahhoz, hogy felzárkózzanak a középmezőnybe. Vasárnapi ellenfelük, a tavaly még az NB III-ban szereplő ajkai zöld-fehérek nyolc ponttal a 16. helyen tanyáznak. Kis Károly együttese a jelek szerint a támadófocit részesíti előnyben, az Ajka kilenc bajnokiján 17 gólt szerzett, a harmadik legtöbbet a mezőnyben. A támadósorban érdemes odafigyelni Nagy Krisztiánra, aki hat találatával holtversenyben vezeti a másodosztály góllövőlistáját. Ugyanakkor a védekezésükön biztosan van még mit csiszolni, amit mutat a 16 kapott találat. Az ajkaiak idegenben jól szerepelnek, négy meccsükből egyszer kaptak ki, a legutóbbi fordulóban 3-1-re nyertek Budafokon.

Yuriy Habovda sérülés után tért
vissza Fotó: Unger Tamás

– Bízom abban, hogy vasárnap végre megmutatjuk, jobb csapat vagyunk annál, mint amit eddig produkáltunk – mondta Supka Attila, a Haladás vezetőedzője. – Szakmai stábunk tagjai és a játékosok ezen dolgoznak hétről hétre, hiszem, hogy ennek a pályán is meglesz az eredménye. Szeretnénk végre újra győzelemmel kiszolgálni közönségünket, olyan teljesítményt kell nyújtanunk, ami kizárólag három pontot eredményezhet. A döntetlenekkel nem sokra megyünk, csak a győzelemben gondolkodunk. Holdampf Gergő fogműtétje után még nem bevethető, Tóth Dávid pedig térdsérülése miatt hiányzik. A kezdőcsapatot később jelölöm ki.

A stadion pénztárai 14.30-kor nyitnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában