Sport

2017.04.03. 17:30

Megrázta magát a HVSE

Szombathely - Alig egy óra alatt igazolta a papírformát, 3:0-ra nyert a női röplabda NB II. nyugati csoportjának listavezetője, a Haladás VSE/Sportiskola a másik szombathelyi csapat, a SZoESE vendégeként.

Németh András

SZoESE-Haladás VSE/Sportiskola 0:3 (-21, -12, -13). - Szombathely, egyetemi csarnok, 70 néző, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Őri, Prukner.

SZoESE: Kiss L., GULKAI, Varga N., Halmosi, Simon F., HORVÁTH M. Csere: Nagy T. (liberó), Demény Liza, Németh E., Demény Laura. Edző: Bodzer Attila.

Haladás: Horváth D., BOKOR, DANCSECS, MERKLINNÉ, Pető, Mohl-Benesóczky. Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó), Marton, Mikos. Edző: dr. Mucsi Péter.

A haladásos Merklin Ferencné (szemben) ütésének Halmosi Noémi (3) és Simon Fanni (12) igyekszik útját állni
Fotó: Szendi Péter

Az egyetemi csarnokban más programot rendeztek szombaton, így vasárnapi matiné lett a városi rangadóból. Lelkesen kezdett mindkét csapat, és hamar kezdett kirajzolódni a sokkal bővebb és erősebb kerettel rendelkező, NB I-re készülő Haladás fölénye. Ám 4-8 után megtorpantak a zöld-fehérek, idegessé, kapkodóvá vált a játékuk, miközben a SZoESE egyre magabiztosabb lett.

A feladó Gulkai Zsófia és Horváth Mónika vezérletével át is vették a vezetést a hazaiak, és átlagon felüli teljesítménnyel - még jó pár nyitásrontással is - egészen 21-19-ig ők irányították a játékot. Az időkérés után, majd Bokor Laura szervái révén jóval határozottabbá vált a HVSE, és ez elég is volt ahhoz hogy lezárja a szettet (21-25). A második játszmában már saját tudását mutatta a Haladás - különösen Merklin Ferencné volt elemében -, és könnyen kerekedett felül a magát közben megadó SZoESE-n (12-15). A folytatásban sem volt már nyoma a meccs elején látott küzdelemnek, a hazaiak már nem tudtak koncentrálni (13-25), a Haladás simán, összességében alig egy óra alatt igazolta a papírformát.

Bodzer Attila: - Az első szettben partiban voltunk. A jobb eredményhez még az is kellett volna, hogy ne rontsunk annyi nyitást hazai pályán.

Dr. Mucsi Péter: - Az első szettet egy kicsit túlizgultuk. Amikor megnyugodtunk, stabilizálódott a játékunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!