Sport

2013.06.20. 16:47

Megsérült, kiesett Gadó a WUAP Eb-n

Nagyszombat, Trnava - Felemás eredménnyel zárta a szlovákiai WUAP (World United Amateur Powerlifting) erőemelő Európa-bajnokságot Gadó András.

Tóth Gábor

Egy héttel a szlovákiai amatőr-félprofi kontinenstorna előtt a Rostfa01-Concordia Trans-Galaxy sportolója Portugáliában vett részt a WPC (World Powerlifting Congress) profi Eb-jén, ahonnan ezüstéremmel tért haza  és sérült vállal. Az kezeléseknek köszönhetően Gadó András próbálkozhatott ugyan a nagyszombati Eb-vel, de komolyabb eredményt ezúttal nem ért el.

- Sajnos túlvállaltam magam, a vállam nem bírta a sorozatterhelést - árulta el Gadó András, aki a 100 kilós felnőtt súlycsoportban tette próbára a tudását, erejét. - A guggolásom még jól sikerült, 305 kilóig jutottam, ez egyéni csúcs. Nagyon örülök ennek az eredménynek, biztató a jövőre nézve. Fekvenyomásban viszont nem tudtam érvényes gyakorlatot csinálni, a felhúzással pedig már meg sem próbálkoztam, így kiestem. Nincs mese, szükségem van a pihenőre, az izmoknak, az ízületeknek regenerálódnia, gyógyulnia kell. Nem vagyok elégedetlen, vagy bosszús, tudtam, hogy így is elsülhet a dolog. Nagyszombat nagyon közel van, egyszerűen nem hagyhattam ki az Eb-t, adnom kellett magamnak egy esélyt. Az idei szezonommal egyelőre elégedett vagyok, hiszen egy magyar bajnoki címig és egy Eb-ezüstéremig jutottam. Most pihenek, legközelebb novemberben, a WPC világbajnokságán feszülök neki a súlyoknak. Nagyon költséges sportág a miénk, köszönöm a támogatóimnak, hogy idáig eljuthattam - zárta szavait az erős ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!