Sport

2010.09.20. 12:30

Megtaposták a bíró lábát, kocsival eltorlaszolták a kijáratot Jákon

Paprikás hangulatban ért véget a vasárnapi Ják-Püspökmolnári (1:2) megyei II-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés. A lefújást követően a kocsijából kiszálló Kondor Tamás játékvezetőt körbevették, megtaposták a lábát, ráadásul egy darabig nem engedték ki kocsiját a sporttelepről.

Pum András

Rangadót rendeztek vasárnap délután Jákon: a forduló előtt a harmadik helyen álló hazaia csapat a negyedik Püspökmolnárit fogadta. Miután ez a találkozó preztízsmeccsnek számít, így - jobb a békesség alapon - két rendőr is tiszteletét tette a mérkőzésen. A meccset végül 2:1-re a vendégek nyerték, de már a meccs előtt, közben és a lefújás után is forrtak az indulatok. A hazaiak egy meg nem adott gólt kértek számon a játékvezetőn, akit a lefújást követően - állítása szerint - fenyegettek, a lábára léptek és kocsiját sem engedték ki a sporttelepről.

- Ellenséges hangulatban fogadtak bennünk a jáki szurkolók, így az már a meccs előtt nyilvánvalóvá vált, hogy cseppet sem lesz könnyű délutánunk - fogalmazott Kondor Tamás, találkozó játékvezetője. - A Vasszécseny elleni mérkőzésüket vezettük korábban - szerintük rosszul - ezt pedig meglehetősen egyszerű formában hánytorgatták fel nekünk a drukkerek. A meccsen sem fogták vissza magukat, szinte megállás nélkül kiabáltak és ócsároltak minket. A két csapat játékosai szerencsére tették a dolgukat, velük volt a legkevesebb problémánk. Ugyanakkor a jákiak edzője, Németh Zsolt és még egy úr a kispadról folyamatosan szidtak. A lefújást követően nagy nehezen bejutottunk az öltözőbe, és a biztonság kedvéért még kulcsra is zártuk az ajtót.

- Miután lezuhanyoztunk és átöltöztünk, bejött a két rendőr, és megkérdezték, hogy szükség van-e rájuk - folytatta Kondor Tamás. - Mondtam, hogy nincs, nyugodtan elmehetnek. Ezután kollégáimmal kimentünk a kocsinkhoz, útközben körülbelül nyolc-tíz hazai szurkoló és játékos lökdösött és pocskondiázott. Nem volt egyszerű utunk, na. Beszálltunk a kocsiba, de közben megláttam a találkozó ellenőrét, Hegedűs Lajost. Kiszálltam, hogy közöljem vele: a meccs után nyomdafestéket nem tűrően szidott Németh Zsolt,  és ezt még utólag beírom a jegyzőkönyvbe. Ő azonban azt tanácsolta, hogy ezt most inkább hagyjuk, bölcsebb lenne, ha most inkább visszaülnék az autóba. Így is tettem volna, ám közben valaki - hogy ki, azt a nagy tumultusban nem láttam - rálépett a lábamra. Nagy nehezen sikerült beülnöm a kocsiba, de ekkor újabb akadály tornyosult elém. Az ifimeccsen kiállított játékos ugyanis kocsijával beállt a kapu elé, úgyhogy azon se ki, se be. Pár perc után szerencsére megunta a mutatványt, és kiengedte a kocsinkat. Őszintén szólva még most értem mitől fajultak el ennyire a dolgok. Hogy a meg nem adott góltól borult el az agyuk?Ez egyrészt nem mentség, másrészt szerintem jogosan érvénytelenítettük a gólt.

- Erős túlzás lenne azt állítani, hogy a játékvezetői hármas jól vezette a meccset - mondta Németh Zsolt, a jákiak játékos-edzője. - Kondor Tamás ebben a szezonban a Vasszécseny elleni hazai mérkőzésünket dirigálta, akkor egy jogos kiállítással maradt adósunk. Most 1:1-nél, lesre hivatkozva nem adta meg a teljesen szabályos gólunkat. A püspökmolnári hátvéd ugyanis - hogy les legyen - az alapvonalon kívülre lépett. A szépséghiba az, hogy ilyen szabály már nincs, azaz hiába vonja ki magát forgalomból, attól még ugyanúgy "létező" játékosnak számít. Ezt követően kaptunk még egy gólt - ez persze olaj volt a tűzre. Mondanom sem kell, a nézők nem fogták vissza magukat, szidták a bírókat, de tettlegességre egyáltalán nem került sor, mint ahogy a pályára sem rohant be senki. Mi sem kiabáltunk a bíróknak - ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyetlen alkalommal sem jött ki bennünk figyelmeztetni Kondor játékvezető.

- Nem tagadom, amikor a bírók autójukhoz igyekeztek, kialakult még egy kis szóváltás, de ennél több nem történt. Mégegyszer hangsúlyozom: sem a játékvezetőkhöz, sem a kocsijukhoz senki sem nyújt egyetlen ujjal sem. Ezt - ha szükséges - szerintem Hegedűs Lajos is megerősíti  - zárta szavait Németh Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!