Női röplabda Eb

2019.01.23. 13:44

Megvan a csoportbeosztása a női röpiválogatottnak

A magyar női röplabda-válogatott többek között a világbajnoki és olimpiai negyedik, Eb-ezüstérmes Hollandia együttesével került egy csoportba az augusztusban és szeptemberben sorra kerülő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

Budapest, 2018. június 15. Az ezüstérmes magyar válogatott a nõi röplabda arany Európa Liga eredményhirdetése után a Papp László Budapest Sportarénában 2018. június 15-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Fotó: Illyés Tibor

A csoportok isztambuli sorsolásán eldőlt, hogy a belga Jan De Brandt irányította magyar csapat a hollandok mellett a horvátokkal, az azeriekkel, a románokkal és az Eb-újonc észtekkel szerepel egy hatosban.

A sorsoláson az európai ranglista alapján négycsapatos kalapokba osztották a válogatottakat, ezt követően húzták ki az együtteseket a rendező országok csapatai mellé.

A végeredmény magyar szempontból kedvezőnek mondható, ugyanis – bár a hollandok kiemelkednek a hatosból – a csoportriválisok közül Jan De Brandt tanítványai az elmúlt években a horvátokat, a románokat és az azerieket is legyőzték, míg az észtek mindössze a 29. helyen állnak az európai rangsorban.

„Nagyon vegyes csoportba kerültünk, ahol egyértelműen Hollandia a favorit, de a többi válogatott nagyjából egyforma játékerőt képvisel. Ha jól játszunk, akkor akár a második-harmadik hely is elérhető, s ez azért lenne fontos, hogy legyen esélyünk sikerrel megvívni a nyolcaddöntőt is”

- fogalmazott a magyar szövetség honlapján De Brandt.

Hozzátette, a negyedik helyet mindenképpen el kellene kerülnie a válogatottnak, mert akkor várhatóan a világbajnok Szerbiával kellene megmérkőznie a folytatásban.

„Összességében örülhetünk a csoportbeosztásnak, hiszen remek csapatok jönnek majd Magyarországra”

- mondta a magyarok szövetségi kapitánya.

A csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, amelyet még négy helyszínen vívnak. A negyeddöntőkre Lengyelországban és Törökországban kerül sor, míg az elődöntőknek, valamint a bronzmérkőzésnek és a finálénak Ankara ad otthont.

Az Európa-bajnokságot – melyen először szerepel 24 csapat – augusztus 23. és szeptember 8. között rendezik Budapesten, Pozsonyban, Ankarában és Lódzban.

Az Eb csoportbeosztása:

A csoport (Ankara): Törökország, Szerbia, Bulgária, Franciaország, Finnország, Görögország

B csoport (Lódz): Lengyelország, Olaszország, Belgium, Ukrajna, Portugália, Szlovénia

C csoport (Budapest): MAGYARORSZÁG, Hollandia, Horvátország, Azerbajdzsán, Románia, Észtország

D csoport (Pozsony): Szlovákia, Oroszország, Németország, Fehéroroszország, Spanyolország, Svájc

Borítókép: Az ezüstérmes magyar válogatott a női röplabda arany Európa Liga eredményhirdetése után a Papp László Budapest Sportarénában 2018. június 15-én.

MTI / Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában